Beredskabskommisionens formand, Norddjurs borgmester Jan Petersen (S), håber, at det er muligt at bevare Brand og Redning Djursland, men han erkender også, at det kan blive mere end svært.

Beredskabskommisionens formand, Norddjurs borgmester Jan Petersen (S), håber, at det er muligt at bevare Brand og Redning Djursland, men han erkender også, at det kan blive mere end svært.

Fælles beredskab på Djursland hænger i tynd tråd

Beredskabskommisionens formand er i tvivl, om det er muligt at bevare fælles beredskab

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Jeg håber, vi kan bevare et fælles beredskab på Djursland, men det kræver også, at vi har en økonomi, som der er reel politisk opbakning til i begge kommuner,” siger Norddjurs borgmester Jan Petersen (S), formand for beredskabskommissionen for det fælles Brand og Redning Djursland.

I Norddjurs er der stærke politiske kræfter på tværs af partierne med Jens Meilvang (V), formand for Miljø- og teknikudvalget, i spidsen, der har meldt ud, at der i forbindelse med vedtagelsen af næste års budget skal afklares, om det ikke er bedre, at Norddjurs løsriver sig fra Syddjurs og driver sit eget beredskab, fordi det vil være billigere.

For højt serviceniveau

Meilvang og andre vil ikke være med til at give flere tillægsbevillinger til beredskabet. De hævder, at Norddjurs, der har tre brandstationer mod fem i Syddjurs, betaler alt for meget til fællesskabet, fordi serviceniveauet i Syddjurs er for højt.

“Jeg ved, at det vil være fagligt forsvarligt at reducere på strukturen (lukke stationer, red.) i Syddjurs. Det kan vi ikke gøre i Norddjurs, og det siger jeg ikke, fordi jeg er fra Norddjurs, men ud fra den faglige vurdering, der været af det,” siger Jan Petersen.

“Om de så skal have et højere serviceniveau i Syddjurs af andre grunde, det er så det, der er til diskussion.”

Han tilføjer, at det altid er træls at opløse et fællesskab, hvis det ender sådan: “men jeg er også realistisk.”

Publiceret 30 August 2011 23:59