Ebeltoft er i år vært for de danske mesterskaber i undervandsfotografering. Det foregår lørdag 2. september. Stedet oplyses først på konkurrencedagen.

Ebeltoft er i år vært for de danske mesterskaber i undervandsfotografering. Det foregår lørdag 2. september. Stedet oplyses først på konkurrencedagen.

Danmarksmesterskab i fotografering på havets bund

Dansk Sportsdykkerforbund arrangerer Danmarksmesterskab i undervandsfotografering ved Ebeltoft

Af
Af Lars Norman Thomsen

De danske mesterskaber i undervandsfotografering foregår i år ved Ebeltoft.

Dansk Sportsdykker forbunds fotoudvalg inviterer atter i år alle forbundets undervandsfotografer til en dyst om, hvem der kan tage det bedste billede inden for en given tid og på et givet sted. 

Store krav

Undervandsfoto er en af de discipliner indenfor dykning som stiller de allerstørste krav til dykkerens færdigheder, vandføling og rutine.

For at undervandsfotografen kan koncentrere sig om motivet, kræver det nemlig, at man har fuldstændig kontrol over sin opdrift , vægt i vandet, sit udstyr, de specielle fototekniske forhold under vandet samt et stort kendskab til naturen og dyrenes adfærd, så man eksempelvis kan komme tæt på fisk og andre dyr for at få det gode billede. 

Desuden kræver en koncentreret dykkertid på op mod fire timer en god fysik.  Der dystes i to kategorier: Dels motiver taget indenfor makro/nærbillede området og dels billeder taget med vidvinkel.

Deltageren med sammenlagt flest point i de to kategorier bliver Danmarksmester.

Dagens program: - Kl. 10: Konkurrencen starter. - Dykkerstedet, som er vejrafhængig samt skal være ukendt for deltagerne før stævnet, offentliggøres om morgenen. - Kl. 14: Konkurrencen slutter. - Kamerakortene med dagens optagelser fra den enkelte fotograf afleveres til kopiering hos dommerne, som har overvåget at det hele er gået reglementeret til fra vandkanten. - Kl. 21: Dommerne har voteret og det endelige resultat foreligger. Dansk Sportsdykkerforbund er et specialforbund under Dansk Idrætsforbund.

Publiceret 30 August 2011 23:47