"Du er ikke alene," kan Per Dalgaards bagland med inspiration fra Sebastian synge til Dansk Folkepartis MF'er og byrådsmedlem i Syddjurs. Hele 148 byrådskolleger landet over forsøger også at gøre deres hoser grønne hos vælgerne.

Dalgaard vil i Folketinget - det vil 148 byrådskolleger også

Det skorter ikke på nuværende byrådsmedlemmer i landets 98 kommuner, der også satser på en karriere som MF'er

Af
Af Lars Norman Thomsen

Dansk Folkepartis Per Dalgaard, SF's Thea Hansen og Det Radikale Venstres Carsten Bech, alle medlemmer af byrådet i Syddjurs, er ikke alene om også at stile efter en karriere i Folketinget.

Per Dalgaard dobbeltjobber allerede og ved, at det kræver sin politiker at være både landspolitiker og byrådspolitiker på samme tid.

Dalgaard, Hansen og Bech bekræfter blot en tendens, som kommer til udtryk i forstærket grad ved Folketingsvalget 15. september 2011.

Her står hele 149 nuværende kommunalpolitikere opført som kandidater, og samtlige ti partier, der er at finde på stemmesedlen, har ikke noget at lade hinanden høre. Det fremgår af en undersøgelse, som Danske Kommuner har foretaget.

DF topscorer

Dansk Folkeparti indtager værdigheden som topscorer med hele 40 byrådspolitikere blandt partiets 92 folketingskandidater.

Venstres og SF følger efter med henholdsvis 28 og 27 byrådspolitikere, men i modsætning til de øvrige partier, må SF'ere ikke dobbeltjobbe i folkevalgte forsamlinger.

Derfor skal de af partiets byrådspolitikere, der bliver valgt til Folketinget, nedlægge deres byrådsmandat.

Det Konservative Folkeparti har 21 byrådspolitikere, Socialdemokratiet 16, Det Radikale Venstre 12, Liberal Alliance 6, Enhedslisten 2, Kristendemokraterne 2 og Fokus 1.

 

Publiceret 30 August 2011 14:01