Peter Degn yderst til højre scorede kampens første mål i første halvleg.

Peter Degn yderst til højre scorede kampens første mål i første halvleg.

Seriefodbold:

Peter Degn så gult i storsejr over Østdjurs

Rekordstort publikum til fodbold da Ebeltoft smadrede Østdjurs 91 med 10-0

Af
Af Martin Schultz

Intet kan stoppe Ebeltoft IF's bedste fodboldherrer, som fredag aften med den ottende sejr på stribe og en målscore på 58-5 endnu engang demonstrerede, at holdet er landets pt. måske stærkeste serie 5 hold.
Gæsterne fra Østdjurs 91 blev sendt hjem til Trustrup med et 10-0 nederlag. Men gæsterne strittede godt imod og hjemmeholdet førte kun med 1-0 ved pausen, efter at den tidligere superligaspiller Peter Degn demonstrerede god sparketeknik og sendte et frispark uden om muren og direkte i mål.

Tappede gæsterne for kræfter

Ifølge en af holdets trænere, Martin Ringtved, var det indirekte et gult kort til netop Peter Degn, som efter pausen fik sat Ebeltoft i gang med godt fodboldspil. Det gule kort for brok sendte Peter Degn ti minutter udenfor, og imens fik hans medspillere mere styr på opspillet.
”I første halvleg var det som alle ville slå den målgivende aflevering i dybden til vores hurtige angribere. Men i anden halvleg begyndte vi at spille bolden rundt over hele banen,” fortæller Martin Ringtved.
Det sendte Østdjurs spillerne ud på nogle lange løbeture og tappede de ellers godt spillende gæster for kræfter efterhånden som kampen skred frem.
”Vi scorede de fleste af vores mål indenfor kampens sidste kvarter.”
Holdets topscorer Frederick Larsen scorede fire mål, Stefan Andersen scorede to, mens Kasper Basballe, Nicolai Holst, Julian Lucas og Peter Degn scorede hver et mål for Ebeltoft.

Hard core fans fra Østdjurs

Ebeltofts IF's fodboldafdeling havde slået godt på tromme for kampen og havde satset på at præstere en Kasi-Jesper med 500 tilskuere omkring Ebeltoft Stadion.
”Vi ville vise folk i byen, at vi har et hold, som spiller rigtig godt fodbold. Vi havde godt 200 tilskuere, selvom vejret ikke var helt med os med regn lige op til kampen. Ví er godt tilfredse med fremmødet og der var en fin stemning på stadion,” fortæller Martin Ringtved.
Også Østdjurs 91 var med på spøgen og medbragte et par håndfulde af klubbens hard core fans med tifo, megafon og andet udstyr, som dog ikke kunne skræmme rækkens suveræne førerhold.

Træner kun én gang om ugen

Ebeltoft IF har kurs direkte mod serie 4, men her skal opturen ikke stoppe.
”Vi satser på at vinde serie 4 i efteråret og vil spille i serie 3 næste år,” siger Martin Ringtved, som står for træningen sammen med Andy Sayers og Leif Thorvaldsen.
Holdet træner i år kun én gang om ugen og det har skærpet både fremmødet og intensiteten. Samtidig har den hjemvendte ex-prof Peter Degn med blandt andet AGF, Everton og Brøndby på CV'et øget lysten til at bakke op om holdet.
”Dem som kender ham vil gerne spille sammen med ham. Selvom han ikke træner, kan han stadig lægge nogle afleveringer, som er temmelig præcise,” siger Martin Ringtved beskedent.
Næste kamp er på hjemmebane mod Åstrup/Hammelev fredag 3. juni kl. 19.00.

Især i 2. halvleg satte Ebeltoft gæsterne fra Østdjurs 91 under pres.

Især i 2. halvleg satte Ebeltoft gæsterne fra Østdjurs 91 under pres.

Der var mange tilskuere til fodbold i Ebeltoft i fredags.

Der var mange tilskuere til fodbold i Ebeltoft i fredags.

Tilskuerne stod tæt langs den ene langside.

Tilskuerne stod tæt langs den ene langside.

Der blev solgt 500 pølser under kampen mod Østdjurs 91.

Der blev solgt 500 pølser under kampen mod Østdjurs 91.

Publiceret 30 May 2011 21:28