Debat Syddjurs:

Rådhus - Venstre kigger først på økonomien

Af Claus Wistoft (V) gruppeformand, Syddjurs Byråd:

"Tak til distriksrådene i Rønde, Ugelbølle, Hornslet og Feldballe for deres input til den igangværende debat om hvorledes fremtidens administration skal struktureres.

Som enhver anden ansvarlig bestyrelse er økonomiudvalget i gang med at overveje forskellige oplæg til byrådet, der handler om at driftsoptimere den administrative produktion.

Målet er selvfølgelig en billigere administration, med det formål at kunne frigøre økonomi til mere service overfor borgerne i skoler og plejeenheder, og som en forudsætning for at investere i ændringer.

Den tidligere principbeslutning om fælles rådhus i Rønde er sympatisk, men har ikke gang på jord set med de økonomiske briller, som økonomiudvalget ikke bare kan lægge væk.
Et nyt rådhus er en mulighed den dag Nord- og Syddjurs kommune smelter sammen, nok ikke før.

Distriksrådenes udmelding er ganske geografisk forudsigelig, og indeholder ikke argumenter som ØK ikke også har vendt i debatten – men debatten bør ikke udvikle sig til alles kamp mod Ebeltoft, idet det udelukkende skal handle om effektiv drift på en god arbejdsplads.

Rekrutering af medarbejdere fremføres som det væsentligste problem, men har aldrig hidtil været et problem – man skal her tænke på at planerne her måske drejer sig om flytning af ca 125 medarbejdere ud af samlet ca 3000 medarbejdere.

Skal distriksrådenes udmelding forstås således af Syddjurs kommunes administration i Ebeltoft i dag har ca 300 underkvalificerede personaler ansat ?

Jeg har ganske rigtigt udtalt, at eneste realistiske mulighed går på enten en samling i Ebeltoft ( undtagen arbejdsmarkedsafdelingen i Kolind ) eller en fortsat drift næsten som nu – det holder jeg helt fast i efter kritisk gennemgang af den økonomianalyse som en arbejdsgruppe har lavet.

Ydermere kender alle ejendomsmarkedets tilstand for tiden, hvilket byder os at arbejde med de aktiver vi har – intet kan omsættes til den brugsværdi som det har.
Jeg kan love at Venstre ikke går i millioninvesteringer uden væsentligt afkast, men er vi med i investeringer er det økonomi fremfor geografi der er afgørende."

Publiceret 30 May 2011 09:16