Trafiksikkerheden i top i Syddjurs

Medens der er plads til forbedringer i Norddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Rådet for Sikker Trafiks store skolesikkerhedstest får kommunerne cykelhjelme for den indsats, de har ydet for sikre de yngste trafikanter en sikker skolevej. 

Og med tre cykelhjelme og 56 point klarer Syddjurs sig flot i testen som nummer 14, medens der er plads til forbedringer i nabokommunen Norddjurs som kun "brillerer" med 16 point og en enkelt cykelhjelm.

Det placerer Syddjurs i øverste kategori: "Tre cykelhjelme 50 point og over", som betyder, at kommunen arbejder engageret og ambitiøst med at klæde børn og unge på til at klare sig i trafikken.

Kommunerne har visioner om trafiksikkerhed og har fokus på de muligheder, der er for at arbejde med trafikpolitik på skoler i netværk på tværs af kommune, politi og skoler.

Flot resultat

Rådet for Sikker Trafik betegner årets resultat af testen som flot. I år er der 21 kommuner, der får over 50 point mod 12 kommuner sidste år. Og kun 17 kommuner får under 25 point, hvor det sidste år var 29 kommuner.
”Det er en fin fremgang set i forhold til, at rigtig mange kommuner stadig er i opstartsfasen, når det handler om trafikpolitiker, netværk og samarbejde om trafiksikkerhed på tværs af forvaltningerne,” hedder det i en meddelelse fra Rådet for Sikker Trafik.
 

92 af landets 98 kommuner har deltaget i Kommunernes Skoletrafiktest 2011. Hørsholm Kommune løber med førstepladsen med 78 point ud af 100 mulige. Sådan klarede udvalgte kommuner i Østjylland sig: Randers 59 - tre cykelhjelme Skanderborg 57 - tre cykelhjelme Syddjurs 56 - tre cykelhjelme Århus 43 - to cykelhjelme Favrskov 29 - to cykelhjelme Norddjurs 16 - en cykelhjelm

Publiceret 30 May 2011 09:50