Syddjurs borgmester Kirstine Bille er en varm fortaler for, at man i Syddjurs finder pengene til at kunne koe sig på projektet, hvis Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Syddjurs borgmester Kirstine Bille er en varm fortaler for, at man i Syddjurs finder pengene til at kunne koe sig på projektet, hvis Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Skal Djursland smide kulturkroner efter Aarhus?

Djurslands Udviklingsråd bakker helt op om Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017

Af
Af Lars Norman Thomsen

Når det regner på præsten, så drypper det på degnen”, siger medlemmerne af Djurslands Udviklingsråd (DUR) til ideen om Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 efter at have hørt Aarhus Kommunes konservative kulturrådmand, Marc Perera Christensen, udbrede tanken på det seneste DUR-møde, der var flyttet til DGI-huset i Aarhus.

Gentænk

Kulturrådmanden redegjorde for “Gentænk”, der  bliver det tema, Aarhus skal vinde titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017.  “Gentænk” fokuserer meget på Kulturarven.
I denne forbindelse er Djursland er vigtig partner for Aarhus' kandidatur, idet kulturarven er meget synlig på Djursland og fylder meget i befolkningens kollektive bevidsthed.

Det bliver nu op til politikerne i de to Djurslands-kommuner at sige ja til at indgå et formelt samarbejde med Aarhus Kommune om projektet og finde pengene til den driftsfond, der i givet fald skal etableres.
Ifølge borgmester Kirstine Bille (SF) i Syddjurs vil det koste i snit 33 kroner/pr. borger i seks år at koble sig på projektet.
Det vil samlet set betyde en udgift for Syddjurs Kommune på cirka 1,37 mio. kroner i perioden 2012 - 2018 og for Norddjurs Kommune cirka 1,1 mio. kroner.

“Der er flere muligheder, men som en del af Kulturring Østjylland, vil den nok være den mulighed, som vi kan få gavn af.”

“Jeg er dog sikker på, at vi får pengene dobbelt tilbage og måske også mere.”

Erhvervslivet anbefaler

”Mit forretningsinstinkt siger mig, at de penge vil være givet godt ud, og at Djursland vil få en gevinst, der langt overstiger den beskedne investering, som vi her taler om”, lyder der fra direktør Niels Jensen, VARO Specialmaskiner A/S, der repræsenterer DI i DUR.

”Vi skal ikke altid være så påholdende, men agere, når muligheden for at skabe en succes er til stede. Og det er den nu. Så jeg vil opfordre politikerne i de to kommuner til at komme i arbejdstøjet og finde de penge nu”.

Det er næste år, det afgøres om Aarhus eller Sønderborg ender som kulturhovedstad 2017.

Den europæiske kulturby blev lanceret af Ministerrådet 13. juni 1985 og har til formål at “bidrage til at bringe EU’s befolkninger nærmere hinanden”. I 1999 blev den omdøbt til den europæiske kulturhovedstad. Hver by udarbejder et program med kulturelle arrangementer, der fremhæver dens historiske og kulturelle arv. De europæiske kulturhovedstæder skal desuden tilknytte kulturelle aktører fra andre europæiske lande.

Publiceret 24 May 2011 21:59