De store elever på Molsskolen har undervist de små.

De store elever på Molsskolen har undervist de små.

Miniuniversitet på Mols

De store elever tager ansvar

Af
Thomas Thorninger

I uge 20 blev der afholdt 'MINIUNI' på Molsskolen i Knebel. Det var et ønske fra det gamle elevråd, at der skulle ske noget andet. Problemet med Molsskolen er, at det er en meget delt skole, da den har et stort opland. En måde at komme det til livs, var at prøve at lave nogle anderledes tiltag, mente eleverne. Det resulterede i 'MINIUNI'.

De store elever tager ansvar

I og med at undervisningen blev splittet op på 15 fakulteter eller værksteder, så havde de ældre elever ansvaret for de yngre elever, dog med bistand af lærerne. Men det var op til de store børn at klare konflikterne og trøste de små, hvis de ikke kunne finde ud af det. På hvert fakultet var der tilknyttet to lærere, som skulle agere sparringspartner. Og selvfølgelig gribe ind, hvis det blev for uoverskueligt for børnene.

Børnene kunne så frit melde sig til de forskellige værksteder i den første del af ugen, mens de i den sidste del kunne gå rundt og se, hvad de andre havde lavet.

Målet med forløbet var, at eleverne ser med andre øjne på lærerrollen, når de selv har stået i den, men også giver dem nogle færdigheder til at lære fra sig. Og ikke mindst styrke fællesskabet på Molsskolen.

Publiceret 24 May 2011 11:00