Hvem kan undvære det gode brød? Brødet her er bagt på gold blumehvede.

Hvem kan undvære det gode brød? Brødet her er bagt på gold blumehvede.

Der er krummer i messens temaudstilling

Det gode brød er i fokus på Landbrugsmessen på Gl. Estrup

Af
Af Nicole Wolter

Et af særkenderne ved Landbrugsmessen på Gl. Estrup er, at der hvert år er et tema, som relaterer til fødevarer.
Sådan er det også i år, hvor temaet er 'Det Gode Brød'.
Der er både en udendørs og en indendørs aktivitet.
Udenfor er der fokus på grundlaget for det gode brød, nemlig kornet.
Der zoomes ind på, hvordan det dyrkes, høstes, tærskes, forarbejdes og formales til mel. I år er der et historisk islæt med udstilling af forskellige gamle kornsorter, redskaber og maskiner.

Melet og dets egenskaber

Indenfor er der fokus på mel og bagning. Her vil Niels Foged fra Falslevgård Mølle, Mariager, fremvise økologiske melprodukter af egen avl som ølandshvede, spelt, emner, enkorn, svedjerug, gold blumehvede og nøgenbyg.
Han fortæller også historien om de gamle kornsorter og deres egenskaber.
Der er også fokus på det ernæringsmæssige ved brød, da Anders Borgen, Agrologica, vil fortælle om proteinkvalitetens betydning for et godt brød.

Masser af aktiviteter

Standen inden døre er i det hele taget aktiv og levende. Niels Mai, Holmgaard Gaardbageri, vil på begge messedage bage brød af forskelligt mel, fortælle om bagning og give gode råd til det perfekte brød.
Publikum får også mulighed for at bokse i egen dej.Det Historiske Køkken, Dansk Landbrugsmuseum, vil på deres stand sætte gang i børnene. De kan lave deres egen dej, rulle eller klappe den ud og bage den.
I tilknytning til årets tema er der også en stor ?Bagermester Hare Pus Bage Konkurrence?, hvor alle børn og voksne inviteres til at deltage.
Konkurrencen går i sin enkelthed ud på, at man bager sit favoritbrød, som med opskrift og skilt med afsender afleveres på udstillingen i temateltet.
Lørdag eftermiddag bliver de forskellige brød bedømt af blandt andet borgmester Kirstine Bille.
Der er flotte præmier.




Publiceret 24 May 2011 12:27