24 betjente fra Grenaa Politi var på gaden i grå.

24 betjente fra Grenaa Politi var på gaden i grå.

Alt under kontrol under dronningens besøg

Politiet i Grenaa klarede dronningebesøget til UG

Af
Anette Bonde

"Det gik ufatteligt godt - når vejret er, som det var i går, kan det næsten ikke gå galt."

Vicepolitikkommissær Arne Mikkelsen har dagen derpå, tirsdag, kun gode ting at berette om dagen, hvor dronning Margrethe og prins Henrik rundede Grenaa.

Fordelte sig langs ruten

Han anslår at der var omkring 3000 glade mennesker på haven og omkring 4000 langs karetruten. Alene fra skoler og børneinstitutioner var der kommet cirka 1600 børn for at overvære det kongelige besøg. De var efter kontakt fra politiet i Grenaa til kommunen, som derefter havde henvendt sig til skolerne og institutionerne blevet fordelt langs ruten, så de ikke alle stod samme sted.

24 betjente fra lokalpolitiet i Grenaa var på gaden, og de havde hånd i hanke med lov og orden under hele besøget.

"Ja, hele døgnet fra vi mødte klokken 6.30, og til vi gik hjem 23.30", smiler Arne Mikkelsen.

Derudover var der motorcykeleskorte, som altid kører med når dronningen er ude på sommertogt. Denne kom fra færdselsafdelingen i Randers.

Måtte finde alternativ rute

Arne Mikkelsen tilføjer, at der dog var en lille smule panik, på de tidspunkter, hvor det virkelig strammede til, og hvor der var flest mennesker. For eksempel måtte man i hast finde en alternativ rute til kortegebilerne, da de skulle væk fra torvet efter at dronningen og prinsgemalen var steget ud. Der var simpelthen for tæt pakket med mennesker på den planlagte ruge.

"Men det klarede vi også - det gik rigtig fint," slutter Arne Mikkelsen, der da også medgiver, at det har kostet en del arbejde at planlægge besøget.

Publiceret 24 May 2011 14:30