Fra venstre Årets Kunstner Gary Cain, Kolind, Birgit Møller, Ebeltoft, og Linda Andersen Fog, Skødstrup.

Fra venstre Årets Kunstner Gary Cain, Kolind, Birgit Møller, Ebeltoft, og Linda Andersen Fog, Skødstrup.

Årets Kunstner har internationalt snit

Publikum på Ebeltoft Kunstforenings Påskefestival valgte Gary Cain fra Kolind til Årets Kunstner

Af
Af Martin Schultz

Det blev en kunstner med engelske rødder, som vandt den eftertragtede titel som Årets Kunstner, da Ebeltoft Kunstforening Påskemandag sluttede sin populære Påskefestival med offentliggørelsen af publikumafstemningens resultat.
Cary Cain blev født på The Isle of Man for lidt over 50 år siden og kom i 1995 til Danmark. Han er bosat uden for Kolind.
Titlen som Årets Kunstner giver udover æren kunstneren ret til en separatudstilling næste år i Ebeltoft Kunstforenings Påskefestival 2012's regi.
2. pladsen tilfaldt Birgit Møller, Ebeltoft, og en debutant på Påskefestivalen, Linda Andersen Fog fra Skødstrup, blev stemt ind på en tredjeplads.

Billedkunst og glas

I Kunstbygningen i Jernbanegade var det Årets Kunstner 2010, Hanne Tylén, Ebeltoft, som med hele 56 værker fik lejlighed til at vise mange sider af sit kunstneriske talent, suppleret med glaskunst af glasformgiver Mette Bülow Duus fra Aarhus.
”Hanne Tylén havde alene over 1000 besøgende, mens udstillingerne på Toftevangskolen og Molsskolen med i alt 33 kunstnere havde mellem 1900 og 2000 besøgende,” siger sekretær i Ebeltoft Kunstforening, Jytte Herold.

Publiceret 30 April 2011 12:00