Debat Syddjurs:

Syddjurs må ikke drive Rønde Vandrerhjem

Af Per Dalgaard (DF), byrådsmedlem og MF:

"Jeg læser i Adresseavisen, at Rønde Distrikstsråd udtrykker stor begejstring for, at Byrådet vil bevare Rønde Vandrerhjem, som en overnatningsmulighed.

Der er nu nok lidt andre nuancer i opfattelsen af, hvad der menes med dette. Men lad os nu se. Jeg har stor sympati for det engagemnet lokalrådet udviser i det lokale miljø. Deres aktiviteter vil jeg til enhver tid støtte.

Men lige netop i denne sag er der noget, jeg ikke helt forstår. Et firestjernet vandrerhjem drevet i kommunalt regi, er ikke lovligt. Og at det nu skulle være Jobcenter Syddjurs, der skal for drive dette, er for mig at se stadig i kommunalt regi.

Og her har vi problemet. Statsamtet har flere gange, via brev til Syddjurs Kommune, godtgjort, at det er ulovligt for kommuner at driver fire stjernede vandrerhjem.

Netop de antal stjerner lokalrådet ønsker, at kommunen skal lave tiltag til, at Rønde Vandrerhjem kan bevare. Hvordan hænger det sammen?  Hvilke kompetencer har Jobcentret i øvrigt til at drive et vandrerhjem? Når de tidligere forpagtere ikke kunne få dette til at hænge sammen, hvordan kan folk på et jobcenter så det?

De skal vel passe deres daglige arbejde med at formidle job og gennemføre samtaler med arbejdsløse. Hvordan kan det fungere?

Jeg troede, at de havde nok at se til i det job, de er ansat til at varetage.

At Distriktsrådet også ønsker kommunale penge med til at et Projektcenter Syddjurs, som så i praksis skal drive det, lyder spændende.

Men igen, salget fra kommunens side var netop begrundet i Statsamtets henvendelse om, at det er ulovligt for en kommune at konkurrere med andre hoteller, som et firestjernet vandrerhjem betegnes som i deres svar til kommunen.

Jeg har stillet forvaltningen og den ansvarlige direktør en række spørgsmål om sagen, hvis svar vil afklare problematikken. Jeg går ud fra, at disse også kommer Rønde Distriktsråd til kendskab."

Publiceret 22 April 2011 23:22