Debat Syddjurs:

Havet kalder

Af Jan Williams, Nattergalevej 5, 4180 Sorø:

"Det er trist at se, hvordan vindindustrien via deres arrogante optræden i jagten på hurtige penge der rettelig tilhører folket, nemlig de såkaldte PSO-penge, har formået at sætte den folkelige opbakning overstyr til vindmøller.

Denne uheldige fremfærd har jo i al gru afsløret, at den megen snak om miljø, klima, grøn vækst og tænk-på-dine-børnebørn klinger mere end hult. Og det er træls. For når nogle for egen vindings skyld misbruger smukke ord, blot for at presse deres indtjeningsprojekter ned over ørerne på de lokale borgere på landet, skaber denne fremgangsmåde selvsagt kun skepsis og bitterhed.

Det kan ingen være tjent med. Heller ikke den del af befolkningen der aldrig nogensinde vil blive påduttet en megavindmølle som nabo. Derfor, hvis vi alle virkelig agter at tage fremtidens klimaudfordringer alvorligt, må det være slut med at opstille megavindmøller på land. For vælger vi i stedet at opstille dem på havet, hvor de dels vil producere omtrent det dobbelte og hvor de dels hverken generer mennesker eller natur, er vi nemlig på den rette vej. Alt andet vil blot være gentagelser af fortidens fejltagelser ... og den bog er jo tyk nok i forvejen."

Publiceret 22 April 2011 07:00