Debat Syddjurs:

Skindemokrati kan være lige meget

Af Bendt Johansen, Kildegårdsvej 8, 8544 Mørke:

"Som rimelig nytilflytter til Mørke, kender jeg ikke vore byrådspolitikere personligt; men jeg vil gerne i samtale med jer på både egne og en del borgeres vegne. Måske har borgerne haft mulighed for at være med i planerne om nedlægningen af plejeboliger og er blevet hørt? Jeg har kun boet her i næsten 1½ år. Mand og mand imellem hævder man imidlertid, at der ikke har været ført samtaler med borgerne, og det er efter min mening en hån mod os borgere at påstå, at planen gennemføres "af hensyn til nærhedsprincippet", som vi kunne læse på Stiften.dk i mandags.

Her kunne vi også læse: "Det kan være slut med plejeboliger i Mørke". – Ikke kun "kan være", for i samme åndedrag står der "et stort flertal i Syddjurs Byråd har godkendt en plan ..." Med andre ord: Lindebo må lukke – ja, ikke lige i morgen forstås, men...

Nærhedsprincippet afskaffes hermed. Betydningen af at kunne få besøg af gamle naboer, der lige stikker næsen inden om en halv time har ingen vægt, når man bliver nødt til at tage ophold på en plejeafdeling, for kroner og øre har altid førsteprioritet. Min ægtefælle, der også er blevet gammel, kan jo sidde i Mørke og tænke på mig. For kun bundlinien tæller! Derfor skal der bygges stort, for stort er godt.

Det er muligt, at det er billigere i drift? Er det derfor, borgerne i Kolind, Mørke og Tirstrup bare har at finde sig i tingenes tilstand

Hvad storheden angår, lyder de seneste år ellers på fra stort set alle kommuner, at sammenlægningen har været dyr. Nu er kommunen imidlertid blevet så stor, at vore politikere er kommet på afstand af sine borgere og derfor åbenbart synes, at det er lige meget, hvad borgere i Mørke tænker og mener.

Fastholdes planerne vover jeg uden forbehold at hævde, at vi ikke skal vente forståelse fra vore politikere. Hvorfor indkalder I ikke til høring og orientering om fremtidens planer for plejeboligerne? På den anden side er der ingen grund til det, hvis I alligevel har bestemt jer. Skindemokrati kan være lige meget.

Jeg har gennem mange år haft min jævnlige gang på et plejehjem og véd, hvor stor betydning det har for mine ældre medborgere, at de ikke bliver usynlige, når de må på plejehjem. Jamen det bliver de, når de flyttes til en anden by! Og besøgene hører op eller bliver meget sjældne.

Kære politikere, hvor har I deponeret jeres forståelse for, at livet er meget mere end kroner og øre, når vi taler om menneskers værdighed og livskvalitet?"

Publiceret 09 April 2011 09:06