Et par opmærksomme lyttere til generalforsamling i Ryomgård Distriktsråd: Bestyrelsesmedlem Rene Uldal (forrest) og hovedformand Jens Mikkelsen (bagved).

Et par opmærksomme lyttere til generalforsamling i Ryomgård Distriktsråd: Bestyrelsesmedlem Rene Uldal (forrest) og hovedformand Jens Mikkelsen (bagved).

IF Midtdjurs skal have klejner i kassen

Der skal forrentes syv-otte millioner kroner til IFM's nye aktivitetshus i Ryomgård

Af
Af Nicole Wolter

IF Midtdjurs (IFM) skal have penge i kassen, når det nye aktivitetshus, der skal ligge i forlængelse af Midtdjurshallen, er opført og skal betales.
Der skal nemlig forrentes syv-otte millioner kroner afhængig af, hvor mange penge der bliver indsamlet i byen før opførelsen. Der er p.t. indsamlet 300.000 kroner ud af et mål på en mio. kroner.
Jens Mikkelsen, hovedformand i IFM, ryster dog ikke på hånden.
"Ingen troede, at vi kunne få Syddjurs Kommune til at overdrage hallen. Det var det samme, da vi etablerede fitnesscentret, der i dag står for 30-40 procent af økonomien. Vi tror, at vi kan drive hallen bedre, og at vi kan effektivisere," siger han.

Driften skal optimeres

Ved overdragelsen af Midtdjurshallen for et symbolsk beløb blev det kommunale driftstilskud samtidig fastsat til, hvad det koster at drive hallen i dag.
Det betyder, at IFM enten skal ud og have fat i flere end de idrætsudøvere, der allerede i dag benytter Midtdjurshallen, eller at der skal effektiviseres for et større beløb.
Jens Mikkelsen går efter hele pakken med flere kunder i butikken og en reduktion af omkostningerne.
Som i andre haller satser IFM på indtægtssiden på sport på timebasis, og at hallen skal være åben 24-7-365 - med andre ord hele tiden - og at den samtidig skal være fuld af glade idrætsudøvere.

Effektivisering er på vej

Der er dog også effektiviseringer på vej.
"Når halbestyrer Peter Møller går på efterløn i sommeren 2002, skal der ikke ansættes en ny bestyrer. Vi vil gerne have låsesystem med nøglekort, så ingen skal åbne og lukke hallen," siger Jens Mikkelsen.
Der skal i det hele taget satses mere på frivillig arbejdskraft og effektive løsninger.
Det er den kommende café med plads til 120-150 mennesker et eksempel på.
"De to cafeterier skal slås sammen til én café med plads til over hundrede mennesker. Caféen skal være et samlingssted. Der er faktisk 1100 mennesker, der har deres daglige gang der," siger Jens Mikkelsen.


Aktivitetscentret

- Fitnesscentret skal have mere plads - Der skal være et separat spinningrum - Den ekstra hal skal have en størrelse svarende til mindst tre badmintonbaner - Der er mange forslag til at få fyldt hallen: Aktivitets- og legerum for børn, bankofaciliteter, lektiecafé med trådløst internet og meget mere.

Publiceret 09 April 2011 15:00