Forsvarskrumptappen Søren Holdgaard (tv) og cheftræner Brian Engelund (th) er enige om, at en sejr over skovbakken vil pynte i regnskabet efter fire nederlag i træk.

Forsvarskrumptappen Søren Holdgaard (tv) og cheftræner Brian Engelund (th) er enige om, at en sejr over skovbakken vil pynte i regnskabet efter fire nederlag i træk.

2. division Vest:

Hurtigløbere overfor gumpetungt forsvar

FC Djursland har taktikken klar til lokalopgøret mod Skovbakken lørdag på Grenaa Stadion

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djursland er efter fire nederlag i streg - hvis de to afsluttende kampe i efteråret tælles med i regnskabet - placeret på en 12. plads med 16 point i 2. division Vest, medens lørdagens modstander Skovbakken ligger lidt mere lunt placeret på 6. pladsen med 25 point for en kamp færre end djurslændingene.
Det kunne indikere, at udeholdet må bære favoritværdigheden, men det er nu ingenlunde tilfældet. De to mandskaber kender hinanden særdeles godt fra mange indbyrdes opgør, som har været meget jævnbyrdige spillemæssigt.
FC Djursland har spillet to kamp i foråret - mod Blokhus og Svendborg - der ikke har kastet point af sig, men spillet har i perioder været udmærket, og cheftræner Brian Engelund er dog også fortsat fortrøstningsfuld:
"Vi går ikke i panik eller begynder at stresse, for vi har faktisk noget at have det i, når vi selv mener, at vi spillede til at få point mod både Blokhus og Svendborg."
"Derfor har vi taget mange positive ting med til opgøret mod Skovbakken, men selvfølgelig kan vi ikke blive ved med at påstå, at vi spiller godt, hvis vi ikke får point. De to ting skal naturligvis følges ad og gerne allerede lørdag mod Skovbakken."

Mere tålmodighed i omstillingsspillet

Brian Engelund har sammen med assistenttræner Hans Jensen og truppen analyseret kampene mod Blokhus og Svendborg og er kommet frem til, at holdet særligt i omstillingsspillet skal spille med lidt større tålmodighed.
"Vi så det i Svendborg, hvor vi med et højt pres havde dem på krogen i de først 30 - 35 minutter, men hvor vi måske også efter en bolderobring søger en scoringsmulighed for hurtigt i stedet for lige at vende spillet en gang mere," siger Brian Engelund.
"Selvfølgelig skal vi søge scoringen, hvis chancen er åbenlys, men spillerne skal blive dygtigere til at vurdere, hvornår det skal være."
"Der sker nemlig det, at afstandenene fra forsvaret og til de forreste hurtigløbere i længden bliver for store, som kampen skrider frem, og det koster kræfter i alle kæder. Vi taler hele tiden om, at vi skal stå kompakt i vores defensiv, men det samme er også bydende nødvendigt i vores offensiv."

Gumpetungt forsvar

Brian Engelund overværede i lørdags Skovbakkens forårsdebut mod Varde, der var henlagt til Grenaa Stadion, fordi Skovbakkens hjemmebane ikke var brugbar.
Kampen sluttede 1 - 1, og Brian Engelund blev sådan set bekræftet i de antagelser, han havde af Skovbakken-holdet på forhånd.
"Deres bagerste kæde er placeringsstærke, men også meget tunge, og det bør vores hurtige folk som Morten Thim, Hans Paarup Larsen og Martin Andersen kunne udnytte, hvis vi får dem spillet rigtigt. Vi skal forsøge at komme ud og løbe med dem."
Århus-klubben har i vinterpausen hentet Nicki Steffensen og Kenneth Hvilsom hos lokalrivalerne Brabrand, mens Jonas Sommerly er kommet til fra Varde. På trænerposten er Jan Østergaard kommet til i stedet for Jakob Michelsen, der er skiftet til Hobro i 1. division og har taget profilerne Paulo Maciel og Kristoffer Pallesen med sig. 
Til lørdagens kamp har Skovbakkens defensive midtbanemand, Jesper Højlund, karantæne.

Winther med igen

Brian Engelund starter med de samme 11, som har udgjort startformationen mod både Blokhus og Svendborg. Det betyder, at Kristian Kaagh fortsat sidder udenfor med en skade.
På bænken tager Søren Winther igen plads efter at have spillet på Grenaa IFs Serie 1 hold i sidste weekend. Det samme gør en mulig debutant, Nicolai Jarsmer, fra U-19 truppen. Jarsmer er nevø til Michael Jarsmer, tidligere førsteholdsspiller i Grenaa IF.
"En kropsstærk angriber, der ikke er stor, men svær at skubbe væk," lyder Engelunds karakteristik af Jarsmer
Winther og Jarsmer afløser Michael Pedersen og Jonas Jakobsen. Sidstnævnte fik fem minutter på banen i Svendborg.
Lokalopgøret begynder klokken 15 og spilles på Grenaa Stadions opvisningsbane, der nu er klar til brug efter en vinter lang.
 

Publiceret 01 April 2011 22:43