Claus Wistoft smider en regulær politisk bombe ved at forlade Venstre og i stedet blive folketingskandidat for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds.

Claus Wistoft smider en regulær politisk bombe ved at forlade Venstre og i stedet blive folketingskandidat for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds.

Sensationelt skifte på vej i politik

Venstres gruppeformand i Syddjurs Byråd, 1. viceborgmester Claus Wistoft, bliver folketingskandidat for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det skulle være både sikkert og vist, at der et politisk skifte undervejs, som vil betyde store dønninger hos Venstre, ikke bare i Syddjurs, men på hele Djursland.

Lokalavisen erfarer, at Claus Wistoft, gruppeformand hos Venstre i Syddjurs Byråd, forlader partiet for at blive folketingskandidat for Liberal Allliance i Østjyllands Storkreds.
 
Selv ønsker han hverken at be- eller afkræfte historien.
 
"Jeg har ikke andre kommentarer end, at der vil blive indkaldt til et pressemøde i næste uge," siger en fåmælt 1. viceborgmester.
 
- Har du ambitioner om at blive folketingskandidat?
 
"Ja, det har jeg bestemt, men du må vente til næste uges pressemøde," lyder hans kryptiske svar.
 
- Er du villig til at skippe Venstre for et usikkert kandidatur hos Liberal Alliance?
 
"Jeg ved ikke, om der så langt fra mine grundholdninger og værdier, og så til de ting, som er Liberal Alliances mærkesager. Jeg synes også, vi skal have mere for vores skattekroner, betale mindre i skat, opleve mindre bureaukrati og have mere personlig frihed."
 
- Ved nogen i Venstres bagland på nuværende tidspunkt, at du forlader partiet?
 
"Ingen kommentarer"

Baglande bekræfter

I både Venstres og Liberal Alliances baglande på Djursland bekræfter flere af de kilder, som Lokalavisen har været i kontakt med, at der er noget om historien.
 
I begge lejre er man overraskende nok meget lidt villige til at sige noget. Tilsyneladende fordi der fortsat forestår forhandlinger bag kulisserne. Claus Wistoft skal have vished for, at Liberal Alliance er indstillet på at satse på ham, politisk og økonomisk i forhold til markedsføring i den kommende valgkamp, medens man i en meget snæver kreds af ledende Venstre-folk forsøger at overtale ham til at blive både i partiet og i kommunalpolitik.
Når der ikke var noget at mærke hos hverken Wistoft eller resten af Venstres byrådsgruppe på torsdagens byrådsmøde, skyldes det udelukkende, at byrådsgruppen ikke er orienteret overhovedet. Wistoft formåede også at spille spillet.

Tilsyneladende er der stor forståelse for hos de ledende Venstre-folk i Syddjurs, at Claus Wistoft får mulighed for at tænke over tingene og overveje sin situation weekenden over.

Netop derfor er der hverken sat dato eller tidspunkt på det pressemøde, som Claus Wistoft henviser til, men det vil utvivlsomt blive fremskyndet nu, fordi nyheden er ude med Lokalavisens afsløring. Derfor kan hverken Wistoft, Venstre eller Liberal Alliance holde til at træde vande i længere tid.
Det mest sandsynlige er, at Claus Wistoft senere fredag selv udsender en pressemeddelelse, hvori han begrunder sin afgang fra Venstre og sit indtog hos Liberal Alliance.
 

Publiceret 01 April 2011 07:00