Allan Haslund (th) glæder sig til turneringsstarten, hvor Nørager møder nedrykkerne fra Dronningborg på udebane.

Allan Haslund (th) glæder sig til turneringsstarten, hvor Nørager møder nedrykkerne fra Dronningborg på udebane. "Jeg har set, at de regner dem selv, Hadsten og Randers Freja til favoritter til oprykning til Serie 1, så os regner de ikke med," griner Haslund.

Seriefodbold:

Nørager vil sætte fodaftryk i Serie 2

Træningskulturen har som altid været god i Nørager i opstartsfasen til turneringen, der begynder lørdag eftermiddag med en svær udekamp mod Dronningborg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Cheftræner for seniorspillerne i Nørager Boldklub, Allan Haslund, har koncentreret sig om træningen i årets første måneder og mindre om selv at komme i form. Indtil videre har han været på linien i træningskampene, og der skal mange skader til, før han er at finde blandt de 11 startende på førsteholdet i Serie 2, siger han selv.

Det bliver en flok gamle kendinge, der tørner for Nørager. Dog er førsteholdstruppen blevet suppleret med et par spændende nye navne, 33-årige Morten Overgaard, der har en fortid som førsteholdsspiller i både Vorup FB og Kristrup, og talentet, 18-årige Christoffer Frandsen, tidligere Rougsø FF.

Begge har været med i de hidtil spillede træningskampe, og Morten Overgaard kan blive den stationære targetman i front, som løfte Nøragers vævre teknikere, fordi han fylder meget og kan holde fast i bolden tæt på modstandernes straffesparksfelt med en forsvarer i ryggen.

Lasse Jensen, der bor og arbejder i København, har også givet tilsagn om at ville spille, når han er hjemme i Nørager på weekend, og det er han ofte, skulle vi hilse og sige. Den dygtige boldspiller kan fortsat på sine bedste dage afgøre en kamp ene mand.

Tre gange træning

Nørager har i opstartsfasen trænet mandag, tirsdag og torsdag under ledelse af cheftræner Allan Haslund og andetholdstræner Allan "Klemme" Jensen. Om mandagen er der blevet trænet fysisk  i Auning Idrætscenter, hvor der blevet trådt flittigt i pedalerne på spinning-cyklerne.

Allan Haslund får til førsteholdet i Serie 2 hjælp på linien fra René Jensen, medens en anden tidligere Nørager-kæmpe, Peter Feldborg, er holdleder for andetholdet, der er nyoprykket til Serie 4.

”Vi står godt rustet med gode hjælpere, som yder en kæmpe indsats,” roser Allan Haslund, der fortsat nyder at være træner i Nørager, hvor han har kontrakt året ud.

Forsigtig målsætning

Cheftræneren er forsigtig, når det gælder målsætningen for sæsonen.

”Hvis andetholdet kan blive i Serie 4 er det flot, men det er bestemt heller ikke umuligt med den træningsindsats, der bliver ydet. Meget vil selvfølgelig afhænge af omfanget af skader på førsteholdet, men jeg tror på en forbliven i Serie 4,” siger Haslund.

Førsteholdet i Serie 2 er kommet i en barsk pulje med blandt andet  to nedrykkere fra Serie 1, Hadsten GF og Dronningborg.

”Først og fremmest skal vi kunne bide os fast i rækken, og det kan vi også, fordi spillerne har fået mere rutine, men det er meget lettere at sige noget om styrkeforholdet i Serie 2, når der er spillet 3-4 runder. Jeg kan kun sige, at der ikke ser ud til at blive ret mange lette kampe i den kreds, vi er kommet i,” lyder det forsigtigt fra cheftræneren, der i en af træningskampene har besejret en af de kommende modstandere, HEI, med 3 – 1 uden større problemer.

Sædvanen tro har hans hold spillet flere træningskampe end de fleste, og det er blevet til både nederlag og sejre. Førsteholdet fik en snitter på hele 5 – 0 af Grenaa IFs nyoprykkede Serie 1 mandskab, men ellers har det set godt ud.

”Vi blev rundbarberet af et ungt Grenaa mandskab, der bare var bedre end os, men det lærer vi også af."
Nørager har vundet 2 - 0 over Hornslet ligeledes fra Serie 2 og tabt 0 - 4 til Kristrup fra Serie 1.

"I kampen mod Kristrup var vi godt med, men blev straffet hver gang vi lavede en personlig fejl," siger Haslund, der så Ole Jensen brænde straffespark ved stillingen 0 - 0 efter syv minutters spil.
 

Det sociale

En nyhed i år er det, at seniortruppen på træningsaftener, hvor der også spilles Champions League, vil starte lidt før, og efterfølgende lave fællesspisning i klubhuset, medens spillerne i samlet flok overværer dagens europæiske opgør i tv.

I den første weekend i marts var hele hele seniortruppen for andet år i træk i bus til Vildbjerg Fritidscenter, hvor der var arrangeret træningslejr og træningskampe fredag og lørdag og hjemtur søndag efter en rystesammen-aften lørdag. 25 mand deltog i turen.

”Den tur var af stor værdi for sammenholdet ikke mindst,” siger Allan Haslund.

Nørager stiller igen i år med tre seniorhold med i JBUs turnering: Serie 2, Serie 4 og Serie 6.

Publiceret 31 March 2011 14:06