Halinspektør Jørgen Hald Pedersens projekt med en udvidelse af Kolind Hallen er et af flere, som borgerne i Kolind kan forholde sig til.

Halinspektør Jørgen Hald Pedersens projekt med en udvidelse af Kolind Hallen er et af flere, som borgerne i Kolind kan forholde sig til.

Stilhed før stormen i Kolind

Mange bolde i luften blandt projektmagere med planer om både haludvidelse og Byens Hus

Af
Af Martin Schultz

Det tegner til et varmt forår i Kolind. Der står nemlig flere projektmagere klar med store planer om at sætte fart på både sociale, selskabelige og kulturelle tiltag i byen samtidig med at byfornyelsesprocessen skydes i gang i foråret.

7. april holder Syddjurs Kommune informationsmøde om omlægningen af Drasbæksgade, som skal aflaste trafikken og give mere miljø i handelsstrøget Bredgade.

Men spørgsmålet er, om der er plads til de mange nye tiltag på samme tid i en by på Kolinds størrelse?

Måtte nøjes med status

På Distriktrådet for Kolind & Oplands generalforsamling på Kolind Skole forleden fremlagde både Henrik Nielsen fra HN Autocenter og halbestyrer Jørgen Hald Pedersen hver deres planer om henholdsvis et Byens Hus på den gamle dyrskueplads og en haludvidelse med både ungdoms-cafe og selskabslokaler.

I byfornyelsen indgår desuden planer om et kultur- og aktivitetshus ved at flytte Kafé Kolind til Drasbæksgade på det tidligere hotels grund.

De mange fremmødte på distriktsrådets generalforsamling måtte nøjes med en status på de forskellige projekter. En diskussion var ikke på dagsordenen, men lurede lige under overfladen.
Hver for sig er det kostbare projekter og der skal findes en synergi og bæredygtighed mellem initiativerne, hvis flere af dem skal kunne realiseres.

Publiceret 31 March 2011 13:17