Ørsted Biograf Teater så dagens lys i 1926. En lokal beboer opførte for egen regning en biograf. Bygningen består endnu, men er renoveret og moderniseret flere gange. Nu er der brug for endnu en modernisering, så biografen kan vise 3D-film.

Ørsted Biograf Teater så dagens lys i 1926. En lokal beboer opførte for egen regning en biograf. Bygningen består endnu, men er renoveret og moderniseret flere gange. Nu er der brug for endnu en modernisering, så biografen kan vise 3D-film.

Hjælp på den sjove måde

Ørsted Bio har forårskoncert. Overskuddet går til fremtidssikring af biografen

Af
Af Nicole Wolter

Det er både for sjov og for alvor, når Ørstd Bio igen i år holder forårskoncert.
Der er ingen tvivl om, at det bliver en musikalsk oplevelse, når Vivildkoret, Norddjurskoret, Fredagsorkestret og en trio, der er etableret til lejligheden, tirsdag 12. april kl. 19 går på scenen.
Mere alvorligt er det dog, at Ørsted Bio kæmper for at lykkedes med et digitaliseringsprojekt, der regnes for nødvendigt for biografens overlevelse.
Derfor går hele aftenens overskud ubeskåret til netop det formål.

Årets lille ændring

Ørsted Bios sidste forårskoncert var blandt andet med Jazzbasserne - naturligvis ud over Vivild- og Norddjurskoret - men da Jazzbasserne er forhindret i at deltage i år, var gode råd pludselig dyre.
Problemet blev dog løst. derfor kommer Fredagsorkesteret i år, ligesom en trio der simpelthen er etableret til lejligheden.
Det koster kun 20 kroner at komme til forårskoncert, og de penge går - sammen med pausesalget - ubeskåret til biografen.

Bio drevet af frivillige

Ørsted Biograf er i dag en af de få biografer i landet, der udelukkende drives med frivillig, ulønnet arbejdskraft.
Der sker i sagens natur en løbende udskiftning i gruppen af frivillige, men grundstrukturen i driften af biografen har bestået gennem mange år.
Det er i dag cirka 25 personer, der driver biografen.
Heldigvis har der i gruppen altid været folk med håndværksmæssig snilde, og det har biografen i den grad nydt godt af, hvadenten det er selve bygningen eller det tekniske apparatur.
Tjek orstedbiograf.dk.


Fakta

Deltagerne: Vivildkoret, som dirigeres af Klaus Bjerg, synger danske og rytmiske sange Norddjurskoret, som er Kulturskolens voksenkor, synger blandt andet det gamle 'Toto'-nummer 'Africa'. Koret dirigeres af Anni Jensen Fredagsorkestret består af Karen Madsen, Ole Rasmussen, Chresten Drescher, Benny Nilars, Orla Pedersen og Per 'Lydmand'. De spiller irsk, svensk og dansk folkemusik Trioen synger blandt andet 'Halleluja' og 'You raise me up'

Publiceret 31 March 2011 22:27