Hovedformand i Viking Pindstrup, Anette Qvist Busk, må stige af cyklen og sammen med resten af foreningen forholde sig til, om støtteforeningen Vikings Venner har en fremtid.

Hovedformand i Viking Pindstrup, Anette Qvist Busk, må stige af cyklen og sammen med resten af foreningen forholde sig til, om støtteforeningen Vikings Venner har en fremtid.

Der er behov for en støtteforening

Formand og kasserer er enige om, at det vil få store konsekvenser, hvis det ender med, at Vikings Venner bliver en parentes i historien

Af
Af Lars Norman Thomsen

Er der i det hele taget behov for en selvstændig støtteforening i Pindstrup?

Det spørgsmål skal de, der møder frem til den ekstraordinære generalforsamling 27. april i støtteforeningen Vikings Venner, forholde sig til.

Hvis det ikke lykkedes at få valgt en fungerende bestyrelse, er næste punkt på dagsordenen en opløsning af foreningen. Det skal dog godkendes på en ny ekstraordinær generalforsamling.

Både formand Tony Hansen og kasserer Jan Qvist er enige om, at det vil få store konsekvenser, hvis slutfacit ender med at blive sådan.

“Selvfølgelig skal der være en støtteforening i Pindstrup, men det kræver, at lidt af det gamle engagement og sammenhold, der tidligere kendetegnede Pindstrup, vender tilbage,” siger Tony Hansen.

Katastrofe

Jan Qvist tøver ikke med, at kalde det “en katastrofe”, hvis Vikings Venner opløses som selvstændig forening og for eksempel overgår til at blive et underudvalg under hovedforeningen.
“For det første vil det rent teknisk være uholdbart, fordi Vikings Venner er momsregistreret, det er foreningen Viking Pindstrup ikke,” påpeger Jan Qvist.

“For det andet har vi været ude at forny vores sponsoraftaler for de næste tre år, og de er jo lavet under forudsætning af, at støtteforeningen Vikings Venner fortsætter og laver sommerfest, julemarked, fastelavnsfest og koncerter. Sker det ikke, vil sponsorerne naturligvis ligeså stille sive bort.”

Ifølge Jan Qvist er der tegnet sponsoraftaler over de næste tre år for et beløb i omegnen af en halv mio. kroner.

“Det handler om nu, at Viking Pindstrup og byens borgere bliver enige om at slutte op om Vikings Venner. Kommer der en ny og større bestyrelse, vil jeg godt hjælpe med regnskabet, og jeg tror også, at andre i den nuværende bestyrelse vil give en hånd med, men der skal melde sig nye på banen, der vil tage sig af planlægning og have det store overblik.”

null

Publiceret 31 March 2011 10:11