Teaterkompagniet varmer op til festival

Teaterkompagniet - Syddjurs Egnsteater er med på børneteaterfestivalen i Randers med tre forestillinger.

Af
Af martin Schultz

Årets største begivenhed inde for dansk børneteater afvikles i dagene 3.-10. april. Randers Kommune er vært for årets børne- og ungdomsteaterfestival, som for 40. år vil samle mange børne- og ungdomsteaterinteresserede gæster.
Også Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater får travlt til festivalen, hvor teatret fredag 8. april skal opføre stykket ”R & J” to gange på Værket. Om søndagen opfører Teaterkompagniet en nyopsætning af Askefis og den nye forestilling Violvænget 36.
Næsten 100 professionelle børne- og ungdomsteatre vil i løbet af festivalugen deltage med over 150 forskellige forestillinger og 450 opførelser i alt.
Alle forestillinger opføres med gratis adgang for store og små mennesker.

To gange kærlighed
Men allerede i ugen op til børneteaterfestivalen varmer Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater op med forestillinger i Teatersalen på Hotellet i Rønde.
Kærlighedsfortællingen ”R&J” spilles tirsdag aften ved en lukket forestilling, mens alle kan se den samme forestilling torsdag 31. marts kl. 20.
”Det er en forestilling, som vi håber også voksne vil komme ind og se, for vi mener den har noget at sige både unge og voksne fra 14 til 100 år,” siger teaterleder og skuespiller Hege Tokle, som spiller en af de tre roller. Tre skuespillere mødes for at spille Romeo og Julie, men inden længe zapper de energiske og tændte ind og ud af tre kærlighedshistorier fra dengang og i dag.
Søndag 3. april kl. 15.00 spiller Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater forestillingen Askefis for de 3-8 årige i en ny opsætning på Hotellet i Rønde.

Publiceret 28 March 2011 14:02