Nyerhvervelsen Esben Sørensen viste format i opgøret mod Svendborg søndag eftermiddag. Foto: Blokhus FC.

Nyerhvervelsen Esben Sørensen viste format i opgøret mod Svendborg søndag eftermiddag. Foto: Blokhus FC.

FC Djursland hænger fast i bunden

Svendborg vandt søndagens opgør 2 - 0 over et FC Djursland mandskab, der dominerede store dele af første periode

Af
Af Lars Norman Thomsen

Et nederlag på 2 - 0 søndag eftermiddag på Høje Bøge Stadion i Svendborg forbedrede ikke just FC Djurslands situation i bunden af 2. division Vest, hvor et andet hold fynboer, Otterup, overraskede hjemme ved at vinde 1 - 0 over Brabrand.
Dermed har Otterup nu på 13. pladsen, lige under nedrykningsstregen, samme pointantal, 16, som FC Djursland har på 12. pladsen.
FC Djurslands spillere og ledere havde ellers fået stillet om til sommertid i rette tid, så alle mand var med bussen til Svendborg, hvor der mødte rejseholdet fra Grenaa et græstræppe på Høje Bøge Stadion, der ikke var i forårshumør.
"Kvaliteten af banen var meget ringe, og det påvirkede naturligvis også kvaliteten af spillet på banen, fordi forholdene gjorde det svært for spillerne i flere sekvenser af spillet," siger FC Djurslands cheftræner Brian Engelund.

Glimrende første halvleg

FC Djursland var forberedt på at skulle møde et hjemmehold, der traditionelt ville spille meget direkte med lange bolde i retning af den mårlige angriber Jesper "Gary" Rasmussen kombineret med en disciplineret organisation bestående af to kompakte fire-kæder, midtbane og forsvar.
"Den stil havde de ikke lavet om på, og vores plan med at presse dem højt var egentlig fin i store dele af første halvleg. Mine spillere forvaltede bolden godt, og vi havde momentum," fortæller Brian Engelund.
Det blev også til et par gode chancer til Hans Paarup Larsen, der ramte stolpen og til unge Morten Thim, hvis afslutning hjemmeholdets målmand fik reddet med en refleks.
Ti minutter før pausen viste Jesper "Gary" Rasmussen, hvorfor han hører til de mest målfarlige angribere i 2. division Vest. Et højt indlæg fik han raget til sig i feltet, og med en skudfinte fik han verfet FC Djurslands Martin Møller væk, før han sikkert udplacerede Lasse Pedersen i målet til 1 - 0 føring til hjemmeholdet.
"En kold douche for os efter vores klare spilovertag, men i pausen var vi enige om at fortsætte stilien og tro på, at den her kamp kunne vindes," siger Engelund.

Småt med chancer

Anden halvleg blev ikke på samme niveau som de første 45 minutter set med FC Djursland øjne. Holdet forsøgte at komme tilbage, men det lykkedes aldrig at komme til den afgørende mulighed som kunne have vendt op og ned på tingene og rystet hjemmeholdet.
Med 25 minutter igen kom Claus Koch ind fra bænken på den defensive midtbane. Han afløste ligesom i den foregående kamp midtstopper Martin Møller, medens Martin Andersen blev smidt på toppen som supplement til Christoffer "Buffi" Hansen.
"Vi fik sendt en del indlæg i feltet, men kvaliteten var ikke i top, og jeg må forsvare spillerne, for banen gjorde det også svært at få ramt bolden rigtigt," siger Brian Engelund.
FC Djurslands sats gav hjemmeholdet nogle contramuligheder, der ikke blev udnyttet. Alligevel blev Jesper "Gary" Rasmussen dobbeltmålscorer, da han i overtiden sikkert omsatte et straffespark til mål. Straffesparket blev begået efter et hjørnespark mod Svendborgs indskiftede veteran Claus Pedersen.
"Et bittert nederlag, fordi vi have teten, og Svendborg er et af de hold, vi skal kunne måle os med," siger en skuffet Engelund, der ikke vil male en hvis herre på væggen på nuværende tidspunkt, men han er også enig i, at lørdagens opgør mod Skovbakken på Grenaa Stadion helst skal give point.
"Jeg så Skovbakken spille 1 - 1 mod Varde på Grenaa Stadion lørdag eftermiddag, og da bemærkede jeg, at Skovbakken har en bagkæde, der ikke hører til de hurtigste. Vi skal selvfølgelig være ydmyge, men jeg er også nødt til at sige, at Skovbakken også er et hold, vi skal kunne måle os med."

Godtfred og Sørensen på toppen

Brian Engelund roste efter opgøret på Høje Bøge Stadion primært holdet for en god præstation.
"Skal jeg fremhæve enkelte spillere, må det blive Joachim Godtfred på midten, og Esben Sørensen, der virkelig viste sit format og lukkede en spiller som Wassim El Banna totalt ned."
Jonas Jakobsen afløste en træt Joachim Godtfred kort før tid, medens der ikke blev spilletid til hverken Michael Pedersen eller Mads Damgaard Berg.
 

null

Publiceret 28 March 2011 00:17