Restauratør Claus Kirk (th) og kok Rasmus Plesner er mere end klar.

Restauratør Claus Kirk (th) og kok Rasmus Plesner er mere end klar.

“An english breakfast, please”

Grenaa får sin første gastropub, når Claus Kirk pr. 1. april forpagter Det Gyldne Krus

Af
Af Nicole Wolter

Det Gyldne Kurs i Grenaa får ny forpagter pr. 1. april. Det er Claus Kirk fra Café Dagmar, der tager over efter Bent Kjær, der fortsat ejer bygningen.
Samtidig skifter pubben navn til Gastropub Kruset, og der er lagt op til ændringer både i selve pubben og i restaurationslokalet på førstesalen.

Et engelsk fænomen

Begrebet Gastropub er et engelsk fænomen, fortæller Claus Kirk.
"Da pubkulturen viste en nedadgående tendens, kom den gode gastronomi ind i pubberne. Det kan fortsat være fish and chips, men det skal være friske fisk og hjemmegjorte pommes frites," siger han og tilføjer:
"Pubmad behøver ikke at være lousy mad. Der er engelske gastropubs, der har michelin-stjerner. Så det behøver ikke at være et friturehelvede".
Claus Kirk vil tilpasse den nye Gastropub de lokale forhold, for "Grenaa er hverken New York, London eller København," som han siger, og til at hjælpe ham har han ansat kokken Rasmus Plesner.
Han tror på, at Grenaa er klar til en gastropub.
"Grenaa er i en rivende udvikling. Der sker blandt andet meget i og omkring Grenaa Havn, og vi tror, at det vil smitte af på byen. Med vores koncept vil vi kunne tiltrække mennesker, der kommer til byen som eksempelvis forretningsfolk til frokost, arbejdere og andre til en øl efter fyraften," siger han.

Det voksne publikum

Det er tanken, at der skal være hyggelig livemusik - men ikke højt og larmende.
Pubben skal også være længe åben, når der er store musikbegivenheder i Kulturhuset. Da vil professionelle bartendere mixe farverige cocktails på 1. salen, hvor der også vil være musik.
Men politikken er også klar, så der bliver ikke noget med helt unge, der vælter rundt i en brandert.
"Personalet vil søge for, hvad jeg kalder ansvarsbevist servering for det voksne publikum," konstaterer han.

Publiceret 28 March 2011 21:28