Inger og Luigi Pillon har i år drever Kalø Slotskro gennem ti år.

Inger og Luigi Pillon har i år drever Kalø Slotskro gennem ti år.

Ti år på en naturskøn plet

Det er et sikkert forårstegn når Kalø Slotskro slår dørene op

Af
Af Martin Schultz

Gennem ti år har værtsparret Luigi og Inger Pillon drevet Kalø Slotskro. Den karakteristiske sorte træbygning ligger tæt op ad et af Østjyllands mest besøgte udflugtsmål, for den naturskønne tur ud til Kalø Slotsruin oser af atmosfære og middelalderstemning med udsigt til Kalø Vig, Mols Bjerge, de store skove og herregårdsmarkerne tiltrækker hundredetusinder af gæster hvert år.
Og det er et sikkert forårstegn, når Luigi og Inger Pillon slår dørene op til slotskroen og der kommer liv i den tilstødende Kalø Isbar, som lidt ude af takt med de historiske omgivelser serverer burgere, isvafler og franske hotdogs til de mange gæster på slotsruinens parkeringsplads.
Ikke mindst tirsdagene bliver snart travle, når hundredevis af veteranbiler og motorcyklister i sommerhalvåret samles til de efterhånden helt klassiske veteranbiltræf hvor Molsvejen slår sin bugt.

Kokken kom med ny inspiration

For Luigi og Inger Pillon er den travle tid startet og nu står den på fast arbejde hver eneste dag frem til efterårsferien.
Sommerhustrafikken mod Mols er ved at komme i gang og mange holder ind for at få sig en frokostret eller en a la carte-ret på Kalø Slotskro.
”Vi får igen i år hjælp af vores kok Lars Skovsen, som sidste år kom hjem efter årrække i Norge. Han bringer ny inspiration ind i vores køkken og er i særdeleshed dygtig til at tilberede fisk,” siger Luigi Pillon. Om aftenen er der a la carte-retter, dagens menu og så selvfølgelig den Kaløgryde, som Luigi Pillon gennem alle år har brilleret med.
”Mange kommer for at få Kaløgryden, som består af kalveinderlår i flødepaprikasauce med ris eller grovfritter.”

Kalø Isbar er ikke tidssvarende

Mange af gæsterne vil også gerne nyde noget i løbet af dagen og her følger Luigi og Inger Pillon med tidens cafétrend.
”Det skal være muligt at få en god kop kaffe og en af de kendte caféretter. Men vi serverer også de mere traditionelle frokostretter for de lidt ældre med sild, fiskefilet, rejer eller mørbradbøf med champignons a la creme. Og så har vi genindført den friturestegte camembert,” fortæller Luigi Pillon.
Det er Naturstyrelsen, som ejer hele komplekset omkring Kalø Slotskro. Den travle Kalø Isbar er stadig et ømt punkt i den hektiske ferietid, for indretningen af den 30 år gamle skurvogn er ikke tidssvarende, selvom Luigi Pillon har sat nyt udstyr ind i kiosken og Naturstyrelsen har finansieret en ny strømtavle.
”Bestiller nogen en burger i kiosken, skal den laves i kroens køkken og bringes ud i kiosken. Når der er travlt, kan en medarbejder ikke bestille andet end at løbe frem og tilbage mellem de to steder,” siger Luigi Pillon.

Publiceret 27 March 2011 13:08