Grenaa Spring Fair er shopping og undervisning på samme tid.

Grenaa Spring Fair er shopping og undervisning på samme tid.

Event:

Grenaa Spring Fair

Grenaa Handelsskole har taget initiativ til en måske ny tradition i Grenaa, hvor skoler og forretningsliv arbejder sammen

Af
Af Nicole Wolter

Det hedder Grenaa Spring Fair, og det skal være en ny tradition.
Det er ambitionen, når forårsmessen 5. marts kl. 11-14 løber af stablen på pladsen foran Grenaa Turistkontor med modeshows, live musik, dans og ikke mindst mulighed for for at gøre en rigtig god handel i en af de mange boder.
Det er Grenaa Handelsskole, der er initiativtager til projektet, der er sat i søen sammen med Handelscenter Grenaa, Ungnorddjurs og en række lokale forretninger.

Det ender med eksamen

Byens handlende vil nok glæde sig mest til at få en på opleveren og shoppe i boderne, men for eleverne er det alvor.
De bliver nemlig efterfølgende eksamineret i, hvordan de har drevet deres bod.
Det fortæller uddannelsesleder Eva Bæk Pedersen.
"Det er en meget praktisk måde at tænke undervisning på. Et skole-/virksomhedsprojekt, hvor eleverne prøver teorien fra undervisningen af i praksis. De kommer på den måde tættere på praksis. Og så er der måske en chance for, at de kan udnytte situationen til at finde sig en læreplads, for findes der bedre personligt udstillingsvindue end egen butik?" spørger Eva Bæk Pedersen.

Måske en ny tradition

Ungnorddjurs leverer telte og står for underholdning med dans og musik.
En lang række af byens butikker deltager, mens andre butikker står for tøj og pyntning af mannequinerne til to modeshows kl. 11.30 og 13.30.
Der er også pølsebod og en Cocio-bar med handelsskoleelever bag disken.
Byens handelsliv glæder sig over initiativet.
"Hvis det bliver så godt, som jeg tror, det gør, gentager vi det jo nok næste år. Og hvem ved - måske bliver det en fast årlig tradition," siger Hanne Juul, koordinator for Handelscenter Grenaa.

Publiceret 01 March 2011 20:40