Nr. 3 Morten Petersen er ÅHGs store profil på sine bedste dage, men i denne sæson har der været lidt langt mellem snapsene.

Nr. 3 Morten Petersen er ÅHGs store profil på sine bedste dage, men i denne sæson har der været lidt langt mellem snapsene.

Nedtælling til lokalopgør:

ÅHG-playmaker klar til at score igen

En skulderskade har i store dele af sæsonen afholdt Morten Petersen fra at levere det forventede antal mål, men nu går det bedre

Af
Af Lars Norman Thomsen

Morten Petersen, 24, er en elegantier på en håndboldbane, men det har knebet med at leve op til de store forventninger i denne sæson for Aastrup/Hammelev - Grenaas (ÅHGs) mastermind.

Spillefordeleren har været hæmmet af en skulderskade, som i starten af sæsonen gjorde det nærmest umuligt for ham blot at kaste en simpel aflevering over kort distance uden at det medførte store smerter.

“Det er heldigvis blevet meget bedre med skulderen, og jeg håber da at kunne levere flere mål end hidtil,” siger Morten Petersen, der startede med håndboldspillet i Øst­djurs, før håndboldtalentet som andetårs drengespiller skiftede til Grenaa IF.

“Jeg syntes dengang, at niveauet var for lavt i Østdjurs, og derfor besluttede jeg at skiftet til Grenaa IF.”

Dumme pointtab

ÅHGs nuværende placering som nummer ti i 3. division huer ikke den ambitiøse spiller, men han er ikke begyndt at panikke endnu. En tiendeplads, når sæsonen er forbi vil betyde, at ÅHG skal ud i nedrykningsslutspil mod hold fra Jyllandsserien.

“Der er jo ikke den store forskel i point fra nummer fire til nummer ti, så jeg er helt sikker på, at vi nok skal komme længere op i rækken, men det kræver også, at vi vinder de kampe, hvor vi fører hele vejen for så at tabe det hele på gulvet i slutfasen,” siger Morten Petersen.

“De kampe har der været for mange af i denne sæson, og vi kunne sagtens have haft mindst fire point mere, hvis vi ikke havde dummet os. I 3. division er der ingen deciderede fusere på holdene, som vi oplevede det i Jyllandsserien, hvor flere hold stillede med et par boldflyttere. Det er den markant forskel på at spille i Jyllandsserien og i 3. division.”

Gode minder fra Glesborg

Morten Petersen glæder sig til lokalopgøret på søndag i Nørre Djurs Hallen, hvor han har gode minder fra.

Da de to mandskaber mødtes i Nørre Djurs Hallen i efteråret 2009, var spillefordeleren kampens absolut bedste og mest seværdige spiller.

Ti mål scorede han i det opgør, som ÅHG vandt med 20 - 19, og i tilgift styrede han angrebsspillet på en overbevisende måde med en feltherres røntgenblik for muligheder og evne til at gøre sine medspillere gode.

3 skarpe til Morten Pedersen

- Hvad bliver nøglen til at slå Nørre Djurs HK?

“Vi skal have lukket ned for deres skytter. De har flere, der gerne vil skyde fra distancen, og de er især farlige, når de kommer i fart som anden bølge i deres contraspil.”

- Hvad er Nørre Djurs HKs styrke?

“At deres skytter ikke er bange for trykke af og selv er i stand til at sætte sig igennem over for et forsvar.”

- Hvem ser du som deres nøglespiller?

“Mikkel Eriksen har gjort det godt på det seneste og lavet mange mål, så han er en nøglespiller hos Nørre Djurs, medens Anders Olsen tilsyneladende ikke er så godt skydende som sidste år.”

Lokalopgøret Nørre Djurs HK - Aastrup/Hammelev - Grenaa spilles i Nørre Djurs Hallen søndag 30. januar klokken 18. Søndagens VM-finale mellem Danmark og Frankrig begynder klokken 17, så det er næsten muligt at følge begge begivenheder live.

Publiceret 29 January 2011 16:17