Mårten Breum er dømt ude af SFs byrådsgruppe og solist i resten af byrådsperioden.

Mårten Breum er dømt ude af SFs byrådsgruppe og solist i resten af byrådsperioden.

Mårten Breum vist vintervejen i SFs byrådsgruppe

Efter et års virke i Syddjurs Byråd er SF-medlemmet fra Kolind og resten af byrådsgruppen blevet enige om at skilles

Af
Af Lars Norman Thomsen

SF borgmester Kirstine Bille ferierede, så derfor var det op til viceborgmester Claus Wistoft (V) at lede torsdagens byrådsmøde, der havde en dagsorden som for en sjælden gangs skyld lignede en formalitet og havde en længde og tyngde som ikke tydede på en langgaber af et møde.
Allerede fra start var der dog ændret på et par pladser i byrådssalen. SF'eren Mårten Breum havde overtaget fløjpladsen nærmest "presselogen" fra Det Radikale Venstres Carsten Bech, der var rykket en plads frem for tilsyneladende at fungere som stødpude mellem Breum og de resterende fire SF'ere: Marianne Als Nielsen, Thea Hansen, Niels Viderø og Kim Lykke Jensen.
"Mon Breum er blevet radikal," var det oplagt at spørge sig selv om, men efter afsyngelsen af Helge Rodes fremragende "Som en rejselysten flåde" med skoledirektør Søren Valbak som maestro ved klaveret, kunne SF-gruppeformand Marianne Als Nielsen kortfattet meddele, at SFs byrådsgruppe fra dags dato at regne består af: Kirstine Bille, Marianne Als Nielsen, Thea Hansen, Niels Viderø og Kim Lykke Jensen.
Altså exit Mårten Breum, der fortsat er medlem af partiet. Han lod forsamlingen forstå, at han tog sin bortgang - tvungen eller utvungen - til efterretning, og i fortsættelsen, at han så frem til tiden som solist og mulighederne for at ytre sig mere frit i byrådssalen.

En kulmination

Mårten Breums afgang kommer ikke overraskende og er kulminationen på længere tids uro mellem ham og resten af gruppen.
Tidligere i denne måned meldte han ud, at han søgte om orlov fra byrådsarbejdet i en periode i foråret for at bugt med en gigtlidelse.
Det gav så anledning til en overvejelse i gruppen om at flytte lidt rundt på pladserne i de politiske udvalg, men da det kom til stykket, enedes man om at lade alt blive ved det gamle.
I sidste uge meddelte Breum så, at han trak sit ønske om orlov tilbage. Hvordan det ene ord har taget det andet siden da, ønskede Marianne Als Nielsen ikke at sige noget om på Lokalavisens direkte spørgsmål efter byrådsmødet.
 

Måtte irettesættes flere gange

Mårten Breum benyttede resten af byrådsmødet til at bede om ordet med stor flid, og flere gange måtte mødeleder Wistoft venligt bede ham om at forholde sig til dagsordenens tekst. Det lykkedes nu ikke.
Kort før mødets afslutning anmodede Mårten Breum om at få mødet stoppet i ti minutter "af hensyn til vi skabsrygere."
Det ønske efterkom Wistoft dog ikke med henvisning til, at de sidste dagsordenspunkter kunne afvikles hurtigt og uden større dikkedarer.
Efter næsten to timer var det forbi.


 

null

Publiceret 27 January 2011 20:08