Lysmessse med korbesøg i Tirstrup

Cantica-koret fra Horsens besøger Tirstrup kirke med eget orkester

Af
Af Martin Schultz

Traditionen tro fejrer også Tirstrup Kirke årets koldeste dag, Kyndelmisse, med en lysmesse. Selvom kyndelmisse er 2. februar, så markeres dagen ofte på søndag efter kyndelmisse. Derfor ligger lysmessen søndag 6. februar kl. 16.00 i Tirstrup Kirke.
Her får menigheden besøg af børn og unge fra Cantica-koret fra Vor Frelsers Kirke i Horsens. Ved lysmessen opføres den norske komponists værk ”Din er natten” med tekster af Eyvind Skeie.
Lysmessen er en blanding af tekstlæsning, bønner, fælles salmer, og satser, som koret synger.
Konfirmanderne læser bibelteksterne til lysmessen og sognepræst Sidsel Lyster er liturg.

Meget aktivt kormiljø

Koret Cantica kommer fra Vor Frelsers kirke i Horsens, hvor der gennem mere end 30 år har været et meget aktivt kormiljø. Der findes både voksenkor, ungdomskor, børnekor og det alleryngste kor kaldes for et spirevipkor.
I en årrække har Cantica-korene glædet børn og unge med sang og fællesskab og over hele landet kan man møde professionelle og amatører, som har fået deres musikalske skoling i Cantica-korene
Cantica har optrådt i DR's ”Før Søndagen” og har hjembragt mange fine trofæer i den landsdækkende ”Sangerdyst fra Kyst til Kyst”.
Korarbejdet ledes af Vor Frelsers Kirkes to organister, Kevin Lapante og Nicolai S. Nielsen.

Helt lille orkester

Cantica kommer til Tirstrup kirke med omkring over 20 sangere med børn og unge fra 3. klasse til 3. g.
Koret medbringer også sit eget orkester med Henrik Husum på obo, Eva Lykke Jensen på klaver, Charlotte Andersen på slagtøj og Nicolai S. Nielsen på orgel. Kevin Laplante dirigerer både kor og musik.
”Det bliver en æstetisk smuk og festlig gudstjeneste,” lover sognepræst Sidsel Lyster. Der kører kirkebil til gudstjenesten.

Publiceret 27 January 2011 16:00