”Den 28 meter høje rutschebane i årets store nyhed, Skatteøen, er nu færdigsamlet.”

”Den 28 meter høje rutschebane i årets store nyhed, Skatteøen, er nu færdigsamlet.”

Der bliver drøn på water coaster'en

Med godt fire måneder til sæsonstart er Djurs Sommerlands store 2011 satsning, Skatteøen, færdigsamlet, og tidsplanen bliver overholdt

Af
Af Lars Norman Thomsen

Djurs Sommerland lever både af fornyelse og genkendelighed.

Når forlystelsesparken åbner igen 7. maj for publikum er det med en tocifret millionnyhed på programmet: Europas største water coaster.

Den nye forlystelse bliver nabo til Danmarks største og hurtigste rutschebane, Piraten, og fylder så meget, at parkens populære Piratland bliver dobbelt så stort.

Lige nu arbejder håndværkerne på højtryk for at følge tidsplanen, men ifølge direktør Henrik B. Nielsen bliver tidsplanen fulgt og arbejdet gør planmæssigt i vinterkulden.

Fart på

”Skatteøen bliver Europas største water coaster, som er en helt speciel forlystelse, der ikke findes magen til i Danmark eller Nordeuropa for den sags skyld,” fortæller Henrik B. Nielsen.

“Turen bliver tilbagelagt i en rutschebanevogn, som først sejler igennem et fantastisk piratlandskab og derefter bliver trukket op til en rutschebanetur fra 28 meters højde, hvor man suser igennem luften med op til 70 km/t for til sidst at droppe 22 meter ned i vandet med et stort plask.”

Fantasifuld udsmykning

Djurs Sommerland har altid gjort en dyd ud af lade udsmykningen omkring de enkelte forlystelser fortælle en historie, der kan gøre oplevelsen sjovere. 

På Skatteøen kommer man bl.a. til at opleve en lumsk og hemmelighedsfuld skeletkaptajn, et sænket sørøverskib og en kæmpe kranieklippe.

Årets nyhed er en investering i omegnen af 60 millioner kroner, og den skal i høj grad være med til, at Djurs Sommerland runder endnu en milepæl: Mere end 600.000 gæster.

Det vil være ny besøgsrekord igen-igen og samtidig være med til at fastholde Djurs Sommerland i superligaen for danske turistattraktioner.

Skatteøen: - 28 meter høj - 455 meter lang - Topfart på 70 km/t. - Areal ca. 4 fodboldbaner - Kapacitet på ca. 1000 gæster i timen - Højdekrav 110 cm - En investering på ca. 60 millioner kroner - den næstestørste i en dansk forlystelsespark nogensinde - Placering i Piratland ved siden af nyhederne fra 2008-10: Piraten, Det Skøre Kompas, Piratfisken og Sablen Djurs Sommerland: - Region Midtjyllands største turistattraktion - Besøgstal: 2010 - 575.000, 2009 – 550.000, 2008 – 528.000, 2007 – 487.000 - Areal: ca. 48 fodboldbaner - Sæson 2011: 7. maj - 23. oktober (Magisk Halloween i efterårsferien)

Publiceret 27 January 2011 10:59