Ny roman af ung succesforfatter

Forfatteren Josefine Klougart med opvækst på Mols på vej med sin anden roman Hallerne

Af
Af Martin Schultz

Den unge forfatter med rødder i Agri, Josefine Klougart, får 28. januar udgivet sin anden roman, Hallerne. Bogen er en lyrisk undersøgelse af et destruktivt forhold mellem en mand og en kvinde. Denne gang er København kulissen for handlingen. Josefine Klougart debuterede for et år siden med romanen Stigninger og Fald, som tog afsæt i hendes opvækst på Mols.
Stigninger og fald blev modtaget med stor begejstring af mange anmeldere for sin originale og bevidste sprogbehandling, og derfor knytter der sig stor interesse til efterfølgeren efter den meget roste debutbog.

Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris

Den 25-årige Josefine Klougart er vokset op på Mols. Hun har læst kunsthistorie og litteraturhistorie på Aarhus Universitet og tog afgang fra Forfatterskolen i København i 2010.
Debutromanen ”Stigninger og fald” vakte stor opmærksomhed og blev for nylig nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, som uddeles i april.
Nomineringen af en så ung forfatter til en så prestigegivende litteraturpris afstedkom en større debat på det litterære parnas, men er en antydning af Josefine Klougarts talent og det indtryk hendes første roman efterlod i både offentlighed og littærere kredse.

Publiceret 22 January 2011 14:00