Lær mere om vinterfodring af havens fugle

Naturcenter Syddjurs sætter søndag fokus på fuglene i den nære natur med fuglemad, fugleboliger og vinterspor.

Af
Af Martin Schultz

Den strenge vintertid med is og frost betyder, at fuglene kan have svært ved at finde tilstrækkeligt med føde. Derfor er det en god idé at fodre havens fugle.
Det er vigtigt at huske, at er man først begyndt at fodre regelmæssigt, skal man fortsætte vinteren igennem, da fuglene hurtigt bliver afhængige af at finde føden relativ let.
Naturcenter Syddjurs sætter søndag 23. januar netop fokus på fuglene i den nære natur  - i haver og vore nærområder.
”Vi giver gode ideer til, hvordan man fremstiller fedtfuglefoder, der er rene energibomber, og som især de små mejser vil elske. På de korte vinterdage skal småfugle nemlig nå at samle føde svarende til omkring 1/3 af deres legemsvægt for at kunne producere varme nok til at overleve i kulden,” fortæller Anita Søholm, naturformidler i Syddjurs Kommune.

Varm kakao i bålhytten

På søndag 23. januar bygges der også fuglekasser til de hulrugende fugle, som mejse, musvit og stær, da disse arter af fugle ofte har svært ved at finde egnede redemuligheder i haver og parker, hvor mange udgåede træer i dag er fjernet.
”Hvis der er sne i skoven bag bålhuset, går vi op og leder efter dyrespor i sneen. Der vil være tændt op i bålet i bålhytten, hvor vi kan varme de kolde fingre, bage bålpandekager og lave rygende varm bålkakao,” siger Anita Søholm.

Praktiske oplysninger Tid: Søndag den 23. januar kl. 11-14. Mødested: Bålhuset, Naturcenter Syddjurs, Mols Bjergevej 8, Basballe, 8400 Ebeltoft. Turleder: Naturformidler Anita Søholm. Pris: 40 kr. pr. deltager til materialer. Børn under 3 år er gratis.

Publiceret 22 January 2011 11:20