Ryomgård Hotel har tidligere været rygtet til salg, men nu taler rygtet sandt. 1. juli 2012 stopper de nuværende værter og indehavere, Joan og Benn Schmidt.

Ryomgård Hotel har tidligere været rygtet til salg, men nu taler rygtet sandt. 1. juli 2012 stopper de nuværende værter og indehavere, Joan og Benn Schmidt.

Ryomgård Hotel til salg

De nuværende indehavere vil drive hotellet videre frem til 1. juli 2012. Herefter er det slut med hoteldrift for deres vedkommende

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er otte år siden, at Joan og Benn Schmidt besluttede at kastede sig ud i at gøre et seriøst forsøg for at få det dengang skrantende Ryomgård Hotel på Midtdjursland op at stå igen og blive et aktiv for lokalområdet.
Hoteldrift havde parret ikke prøvet før, men de havde energien og lysten som drivkraft til at arbejde på tidspunkter, hvor de fleste andre holder fri.
Det er gået godt siden da. Joan og Benn Schmidt har fundet en fast koncept for driften, der er holdbar, også økonomisk, og lokalområdet har benyttet Ryomgård Hotel flittigt til alle mulige arrangementer: familiefester, receptioner, møder, jubilæer, julefrokoster og musikarrangementer.
Nu har parret imidlertid besluttet, at de kan se slutningen på deres virke på Ryomgård Hotel.
"Vi har hen over julen snakket det igennem og aftalt, at vi vil fortsætte frem til 1. juli 2012. Herefter vil vi ikke mere, og derfor er hotellet til salg til interesserede købere," siger Benn Schmidt.

Eksamen hver gang

Både Joan og Benn Schmidt, begge 53, erkender, at det er hårdt arbejde at drive et hotel og servicere mange gæster tilfredsstillende og mere til ved store arrangementer.
"Det er en eksamen hver gang, især for Joan, der laver maden, og det er hårdt i længden, selv om vi generelt får fin kritik og føler stor opbakning fra lokalområdet," siger Benn Scmidt, der sideløbende med arbejdet på hotellet også har fuldtidsjob på AMU Center Djursland i Pederstrup.
For yngre mennesker med gåpåmod og lidt kapital på kistebunden er der mange muligheder i Ryomgård Hotel, ifølge de nuværende ejere.
"Hvis vi var lidt yngre, så havde vi nok også grebet tingene lidt anderledes an, men der skal nye kræfter til at tage over, og de vil trods alt få et bedre grundlag at starte på end vi fik det, for vi startede reelt fra nul, men har da på de otte år formået at få driften til at se økonomisk fornuftigt ud," lyder det fra Benn Schmidt, der understreger, at det ikke er en hastesag at komme af med Ryomgård Hotel.
"Så havde vi nok ikke meldt ud, at vi gerne fortsætter halvandet år endnu, men det er alvor, at vi stopper 1. juli 2012."

Publiceret 21 January 2011 19:24