Tåstrup-Feldballe må vinke farvel til Region Midtjyllands landsbypris i denne omgang.

Tåstrup-Feldballe må vinke farvel til Region Midtjyllands landsbypris i denne omgang.

Tåstrup-Feldballe overgået af øboere

Regionsrådet for Region Midtjylland vedtog på sit møde onsdag at give Endelave By regionens landsbypris, der i år uddeles for tredje gang.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Tåstrup-Feldballe bliver ikke 150.000 kroner rigere i denne omgang.

Landsbyen i Syddjurs, der i 2010 formåede at få stablet en friskole på benene, da politikerne lukkede byens mangeårige folkeskole og senere også overbevise de samme politikere om, at det bedste ville være, at Friskolen få lov til at købe de kommunale skolebygninger, var med i kampen om Region Midtjyllands landsbypris anno 2011 sammen med ti andre landsbyer og landsbysamfund i Midtjylland.

I slutspurten blev alle overhalet af øboerne på Endelave i Horsens Fjord, som Regionsrådet valgte at tildele æren og de 150.000 kroner, der følger med.

Tidligere modtagere: - Region Midtjylland har i 2009 og 2010 uddelt en landsbypris til en landsby eller gruppe af landsbyer, der har vist veje til fornyelse og udvikling i landdistrikterne. De hidtidige modtagere af landsbyprisen er Idom-Råsted i Holstebro Kommune (2009) og Spjald i Ringkøbing-Skjern Kommune (2010). - I år var Endelave by i konkurrence om prisen med 10 andre midtjyske landsbyer og landsbysamfund. Det er Vorgod – Barde (Ringkøbing-Skjern Kommune), Glyngøre (Skive), Ramme – Lomborg (Lemvig), Feldballe – Tåstrup (Syddjurs), Asferg (Randers), Gludsted (Ikast-Brande), Nim (Horsens), Skjoldelev (Favrskov), Resenbro (Silkeborg) samt Ølby – Fousing (Struer).

Publiceret 19 January 2011 18:25