Fremover kan studenterne lære kinesisk på Rønde Gymnasium

Fremover kan studenterne lære kinesisk på Rønde Gymnasium

Kinesisk nyt fag på Rønde Gymnasium

Eleverne på Rønde Gymnasium får nu mulighed for at tage kinesisk som andet fremmedsprog

Af
Af Martin Schultz

Kina fylder mere og mere i både verdensøkonomi og storpolitik. Også i det danske uddannelsessystem forbereder man sig på at samarbejde og dialog med det store Kina vil involvere flere og Rønde Gymnasium tager handsken op.
Fra det nye gymnasieårs begyndelse i august får eleverne mulighed for at lære kinesisk og blive klogere på både kinesiske samfundsforhold og kultur.
”Kina kommer til at spille en større og større rolle i verden. Vi kan forvente, at flere unge kommer til at arbejde med kinesere og derfor er det vigtigt at kunne sproget og at de kender til det kinesiske samfund, kultur og erhvervsliv,” siger rektor Per Knudsen, Rønde Gymnasium.

Kinesisk i tre år

Efter at den nye gymnasiereform blev gennemført for få år siden skal alle gymnasieelever lære engelsk som hovedsprog. Derudover skal eleverne have et andet fremmedsprog, og her har der på Rønde Gymnasium været mulighed for at lære tysk, fransk og spansk.
Men fra august 2011 kan de nye elever også lære kinesisk. Det sker gennem fire ugentlige lektioner i 1. og 2. g og gennem fem ugentlige lektioner i 3. g.
”Vi har ikke i vores nuværende lærerkreds en kinesiskkyndig lærer, så der bliver tale om en nyansættelse fra det nye skoleårs begyndelse,” siger rektor Per Knudsen.
Kommende elever kan høre mere om det nye tiltag, når Rønde Gymnasium torsdag 25. januar holder orienteringsmøde for interesserede elever og deres forældre.

Publiceret 19 January 2011 10:38