Dommere kan forlænge tvist om udbud

Torsdag står Brand og Redning Djursland og Falck over for hinanden i Klagerretten for Udbud

Af
Af Martin Schultz

Torsdag eftermiddag skal der træffes en afgørelse i Klageretten for Udbud, om udbudsrunden om brand og redning i de to Djurslandskommuner gik korrekt til eller om der i værste fald skal udskrives en ny budrunde.
Men måske falder afgørelsen slet ikke torsdag eftermiddag.
Ifølge beredskabschef Leif Bang, Brand og Redning Djursland, kan afgørelsen blive trukket i flere måneder.
”Det er første gang at et udbud af denne slags kommer for Klageretten og derfor mener vores advokat, at Klagerettens fire dommere måske vil drøfte afgørelsen meget indgående,” fortæller Leif Bang.
Når der ikke tidligere er truffet afgørelser på et område, vil dommerens afgørelse være retningsgivende for efterfølgende sager. Derfor kan dommerne have en interesse i at drøfte netop denne udbudssag indgående.

Falck: En uhørt stor prisforskel

Det er Falck, som har rejst sagen over for Klageretten for Udbud. I udbuddet for brand og redning på Djursland landede Falcks pris omkring 40 procent over det kommunale kontrolbud. Det betød, at Norddjurs og Syddjurs kommuner valgte det billigste bud og gav opgaven til det fælleskommunale Brand og Redning Djursland fra 1. januar 2011.
”Vi har aldrig set et brandudbud med så stor en prisforskel. Vi mener det reelt har været meget vanskeligt at sammenligne Falcks tilbud og kontrolbuddet. Med denne sag får vi for første gang prøvet reglerne for beregning af kontrolbud,” siger koncerndirektør Allan Søgaard Larsen, Falck.
Sagen begynder i Klageretten for Udbud torsdag kl. 10.30. Det sker i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i København.

Publiceret 19 January 2011 16:41