Folketingsvalg:

Erhvervskommunisme

Af Per Løkken, Folketingskandidat (Kons), Horsens:

"Nationalisering af erhvervslivet kan pludselig gå fra fiktion til at blive virkelighed, hvis den analyse jeg læste i sidste uge holder stik. Der var – på baggrund af samtaler med højtstående personer i toppen af oppositionen - skitseret, hvordan ministerlisten kommer til at se ud, hvis det forfærdelige skulle ske, at vi efter næste folketingsvalg får en S-SF regering. Af listen fremgår det, at den tidligere formand for Danmarks Kommunistparti Ole Sohn bliver Økonomi- og Erhvervsminister. Det ville formentlig betyde, at erhvervslivet bliver pålagt en lang række nye skatter, afgifter og en del begrænsninger i erhvervslivets muligheder.

Det vil forværre Danmarks konkurrenceevne og dermed give tab af arbejdspladser. De multinationale selskaber vil blive forfulgt og der vil blive opstillet en række barrierer, der gør, at Danmark bliver uinteressant for nye investeringer. Vi vil sikkert kunne forvente en statslig indblanding i, hvordan virksomhederne skal drives og hvad der skal ske på forsknings- og innovationsområdet.

Mon Maersk, Siemens og Vestas vil finde sig i, at regeringen skal bestemme, hvordan de skal drive deres virksomhed? Nej vel! Og mon den selvstændige erhvervsdrivende bliver motiveret til yderligere fremgang når han skal ses over skulderen og betale flere afgifter? Nej vel! Konservative vil ikke have erhvervskommunisme! Vi ønsker en forstærket indsats og forbedrede vækstbetingelser for virksomhederne generelt; bl.a. afbureaukratisering af besværlige regler og bekendtgørelser. Vi vil have en fokuseret indsats overfor iværksættere og væksttiltag, der kan inspirere mindre virksomheder til øget vækst. Derfor vil jeg bl.a. arbejde for en fjernelse af multimedieskatten, der både er bureaukratisk, tidskrævende at administrere og fjerner fleksibiliteten for medarbejdere, der f.eks. gerne vil yde lidt ekstra og arbejde hjemmefra. Det kommer ikke til at ske med en fundamentalistisk betonsocialist som erhvervsminister!

Lad os gøre en indsats for at sikre en borgerlig regering efter næste valg, der sikrer en ansvarlig økonomi og attraktive rammevilkår for erhvervslivet. Alt andet ville være skadeligt for Danmark!

Publiceret 18 January 2011 07:00