FC Djurslands direktør Keld Overgård bød spillerne velkomne til en ny forårssæson.

FC Djurslands direktør Keld Overgård bød spillerne velkomne til en ny forårssæson.

Spejlblank sæsonstart for FC Djursland

Løb og suppe, men ingen bold til FC Djurslands nytårsappel på Grenaa Stadion

Af
Af Martin Schultz

18 omklædte spillere og cheftræner Brian Engelund måtte nøjes med at få 7,5 km i benene, da FC Djursland lørdag kl.13 kaldte til nytårsappel på Grenaa Stadion.
Men overgangen fra frost til tøvejr havde gjort de ellers så robuste baner på anlægget i Grenaa til skøjtebaner med et spejl af vand og det blev til en spillemæssigt fuldstændig umulig mission at få den eftertragtede fornemmelse af græs og bold efter  vinterpausen.
Der var ingen nye ansigter blandt de omklædte spillere, mens tre stamspillere mødte op i civil. Joakim Gotfred, Claus Koch og Martin Andersen havde nemlig fået lov til at stå over, fordi de senere på dagen i Grenaa Idrætscenter skulle være med til at spille om det danske mesterskab ved Grand Prix Masters Finalestævnet i indefodbold.

Ole Ringgaard var første spiller i mål efter at have tilbagelagt omkring 7,5 km gennem Grenaa by.

Ole Ringgaard var første spiller i mål efter at have tilbagelagt omkring 7,5 km gennem Grenaa by.

Flere point på udebane

Temaet for årets træningsopstart blev forventeligt nok et krav om overlevelse i 2. division Vest og et ønske om en kunststofbane på Djursland.
Oprykkerne fra FC Djursland har efter placeringen lige over nedrykningsstregen at dømme haft en svær halvsæson i 2. division og det har især knebet med at hente point på udebane, hvor det kun er blevet til et point i syv kampe.
Klubben sukker efter nogle rutinerede spillere, som kan give det talentfulde hold ro og sikkerhed.

Vil gerne have rutineret tilgang

Der arbejdes ifølge sportschef Finn Trikker på sagen, men FC Djursland står desværre sidst i køen, når spillerne skal lokkes på græs i Grenaa.
”Afstanden til Grenaa fra Århus og Randers er mentalt længere end når trafikken går den anden vej. Vi må afvente hvad der sker og skal tættere på at transfervinduet lukker 31. januar, før vi kan melde ud om eventuel tilgang,” siger Finn Trikker.
Der er ellers tre ledige pladser i klubbens første sponsorbil, som skal bringe angriberen Hans Paarup Larsen fra Århus til kamp og træning i Grenaa.

Der var spejlblankt på banerne og sportschef Finn Trikker skal have is i maven, hvis der skal skaffes rutineret tilgang inden transfervinduet lukker.

Der var spejlblankt på banerne og sportschef Finn Trikker skal have is i maven, hvis der skal skaffes rutineret tilgang inden transfervinduet lukker.

Svært at komme til på kunststofbaner

Et andet stort behov er adgangen til en kunststofbane i vinterhalvåret.
Flere og flere steder i landet er der blandt andet ved DBU's hjælp blevet anlagt kunststofbaner og i dag findes der baner i blandt andet Århus, Randers og Hobro.
”Men der er stort efterspørgsel efter tid på banerne af de lokale klubber, så det er næste umuligt at få træningstid,” siger cheftræner Brian Engelund. Til gengæld har FC Djursland planlagt en lang række træningskampe, som alle kommer til at blive spillet på kunststofbaner. Første kamp er allerede på lørdag mod divisionskollegerne fra Brabrand.

Håber på bedre fodboldvejr

FC Djurslands trup træner tre gange ugentligt. Mandag er helliget fysisk træning, mens tirsdag og torsdag er tiltænkt træning med bold.
”Men indtil vi kan spille bold på banerne må vi fokusere på at bygge vores kondition op gennem intervaltræning,” siger Brian Engelund.
FC Djursland har sæsonpremiere 19. marts, hvor holdet på hjemmebane tager imod topholdet FC Blokhus.

Publiceret 17 January 2011 07:52