Outlandish har tidligere henrykket i Kulturhuset Pavillonen. Nu forsøger trioen at gøre det igen 31. marts.

Outlandish har tidligere henrykket i Kulturhuset Pavillonen. Nu forsøger trioen at gøre det igen 31. marts.

To generationer spiller ud

Oldboysbandet Delta Blues Band og de lidt yngre Outlandish er marts-aktuelle i Kulturhuset Pavillonen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er en generation til forskel på Delta Blues Band og Outlandish, men ikke desto mindre bliver der lejlighed til at teste dagsformen hos begge, når de i marts giver koncert i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Delta Blues Bland hørte man første gang om i 1968, og frontfiguren hedder fortsat Troels Jensen, der kan tælle til tolv i søvne, men også gøre det med et nærvær af den slags som overbeviser om, at han er spillemand fra vugge til grav. Den nye line-up i Delta Blues Band fylder flere kapitler i dansk rockhistorie: Guitaristen Thomas Puggaard-Müller, bassisten Knut Henriksen, mundharpespilleren Jørgen Lang og trommeslageren Michael Puggaard-Müller er forlængst nået til skelsår og alder på rockscenen.

Det var dog i årene 1980-83, hvor bandet skriftede navn til Delta Cross Band, på grund af samarbejdet med dansk/amerikaneren Billy Cross, at bandet fik stor kommerciel succes, ikke mindst på de danske livescener.

Det førte til sange som "Rave On" og "Six Days On The Road". Det var stort set også Delta Cross Band, der blev brugt under indspilningen af C. V. Jørgensen største sællert "Tidens Tern" fra 1980. Samarbejdet mellem specielt Delta Blues Band-frontmand Troels Jensen og Billy Cross slog dog af og til store gnister, så Delta Blues Band igen siden 1983 stor set har spillet uden den herboende amerikanske guitarist og producer.

Delta Blues Band kan høres 19. marts.

Delta Blues Band med evigt unge Troels Jensen på venstre fløj spiller i Kulturhuset Pavillonen 19. marts.

Delta Blues Band med evigt unge Troels Jensen på venstre fløj spiller i Kulturhuset Pavillonen 19. marts.

Verdensmusik

Historien om Outlandish starter i Brøndby Strand i midten 1990'erne. De tre drenge Isam Bachiri, Lenny Martinez og Waqas Qadri mødte hinanden i ungdomsklubben Søholt og fandt hurtigt en fællesinteresse i hip hop og breakdance.

Isam stammer fra Marokko, Lenny fra Honduras og Waqas fra Pakistan.

I 1997 udkom trioens første plade, og den blev indledningen til en karriere indenlands og udenlands.

Det senest album kom i 2009, "Sound of a Rebel." En mere moden plade med hverdagsbeskrivelser set gennem solbrillerne på de tre storkøbenhavnere, som alle har stiftet familie, og som gruppen selv formulerede det, da pladen udkom.

Outlandish giver koncert 31. marts

Publiceret 16 January 2011 15:51