Musikalsk leg i særklasse

Kulturministeriet lægger rammer til musikalsk topmøde lørdag 22. januar i Ebeltoft Jazzklub.

Af
Af Martin Schultz

Der venter publikum et sjældent møde mellem to af Skandinaviens største jazzmusikere, når den danske sangerinde Sinne Eeg går på scenen sammen med den lyriske svenske pianist Lars Jansson.
Samarbejdet mellem de to begyndte med indspilningen af Sinne Eegs gennembruds-cd Waiting For Dawn fra 2007, hvor Lars Jansson bidrog både som musiker og som med-komponist. Cd'en blev kåret som Bedste Vokal Jazz CD ved Danish Music Awards i 2007.

Taler samme musikalske sprog

Siden har de to kun optrådt sammen ved få lejligheder, men nu har de endelig fundet plads i kalenderen og derfor er vi beærede over at valget netop er faldet på scenen i Ebeltoft. Sinne Eeg og Lars Jansson taler i den grad samme musikalske sprog og supplerer hinanden på fornem vis. Der er tale om musikalitet, lydhørhed, fantasi og musikalsk leg i særklasse. Duoen spiller numre af Lars Jansson og Sinne Eeg samt enkelte jazzstandards.

En ærlig og oprigtig kvinde

Sinne Eeg er en ombejlet kvinde. Ikke kun er hun ifølge formand for Ebeltoft Jazzklub, Søren Iversen, ganske smuk, men hendes stemme er efterspurgt på alle landets scener. Derfor er hun i denne vinter på en stor tourné,og lørdag gælder det en koncert i Ebeltoft Jazzklub i Kulturministeriet.
”Sinne Eeg har noget helt særligt, der rammer publikum med noget ganske ærligt og oprindeligt, der kun kan beskrives som gåsehud. Det er altså lækkerier fra en af Danmarks bedste vokalister og så endda med legenden Lars Jansson bag koncertflyglet,” siger Søren Iversen.

Publiceret 16 January 2011 15:00