Står det til S-SF-R bliver der ikke noget af at spare lægebilen væk fra Djursland.

Står det til S-SF-R bliver der ikke noget af at spare lægebilen væk fra Djursland.

Rød blok:

Besparelser på akutbilerne skal laves om

SF-S og Radikale undsiger Regionsrådets formand

Af
Af Lars Norman Thomsen

Mandag kom embedsmændenes forslag til besparelser for 500 mio. kr. på regionens sundhedsbudget. Blandt andet er det foreslået at lukke akutbilerne i Skive, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Karup og Herning samt lægebilerne i Lemvig, Holstebro, Silkeborg og på Djursland.

Det er en markant forringelse af den præhospitale indsats i de områder, der ikke længere har et akutsygehus, mener S-SF-Rs medlemmer af forretningsudvalget:  Andreas Steenberg (R), Anders Kühnau (S), Flemming Knudsen (S), Conny Jensen (S), Susanne Buch Nielsen (SF) og Bente Nielsen (SF).
I samlet flok melder de nu ud, at det forslag vil blive lavet om, da det vil skabe for meget utryghed.
"Regionsrådet her hidtil sagt til befolkningen, at der, hvor man fik længere til behandlingen, var det afgørende for trygheden, at vi kunne sætte hurtigt ind med hjælp. Vi skal holde fast i de forbedringer", siger Bente Nielsen, gruppeformand SF
"De besparelser, der er lagt op til på dette område, er for skrappe. Derfor vil vi komme med ændringer, så vi fortsat kan sikre trygheden for befolkningen", siger Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne
"Akutbilerne betyder, at du som borger får kørt livgivende hjælp ud til din bopæl. Hvis vi fjerner dem, så vil det skabe for meget utryghed. Vi skal lave det her om, " siger Andreas Steenberg, Radikale Venstre.

 

Publiceret 11 January 2011 20:23