3F Djursland kan ikke hjælpe René Juul Christensen, Drammelstrup ved Tirstrup. Han kan ikke tage det buskørekort som 6 ugers selvvalgt uddannelse, som han før årsskiftet blev godkendt til.

3F Djursland kan ikke hjælpe René Juul Christensen, Drammelstrup ved Tirstrup. Han kan ikke tage det buskørekort som 6 ugers selvvalgt uddannelse, som han før årsskiftet blev godkendt til.

Ledig:

"Jeg er dybt rystet"

René Juul Christensen måtte kort efter nytår og efter én dags undervisning dybt rystet forlade det amu-kursus, som han ellers var godkendt til af sin a-kasse

Af
Af Nicole Wolter

Fyrværkeriet er knap slukket på himlen, og det er allerede anden undervisningsdag på Transportuddannelsescenter Djursland, ofte omtalt som AMU-centret Pederstrup.
36-årige René Juul Christensen, tidligere kranfører på Århus Havn, er efter årsskiftet begyndt at tage buskørekort. AMU-kurset er godkendt af hans a-kasse som 6 ugers selvvalgt uddannelse.
Men pludselig står der en AMU-leder blandt kursisterne i lokalet.
"Han så ked ud af det. Læreren lavede lidt sjov med ham, men han sagde, at han ikke kom med godt nyt. Han sagde: Vi vil gerne undervise jer, men jobcentret vil ikke betale", fortæller René Juul Christensen.
Herefter måtte René og fem andre kursister pakke deres grej sammen og forlade AMU-centret.

Er godkendt af a-kassen

Kursisterne vidste ikke selv, at de var blevet ramt af finansloven, der har ændret på reglerne for lediges ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse.
Fremover kan ledige kun komme på kurser, der ikke koster mere end 3.500 kroner pr. uge.
Og selvom René Juul Christensen blev godkendt til kurset i 2010, hvor han havde ret til at komme på det, kan han ikke gennemføre det, fordi der er kursusstart i 2011, og fordi kurset hen over nytåret pludselig er blevet for dyrt.
Derfor bliver han på denne triste vinterdag smidt af kurset sammen med fem andre ud af de 16 kursister på holdet.

Kurserne skal give mening

René Juul Christensen er selvfølgelig ked af at miste kurset, men mest af alt er han vred over, at ledige fremover ikke vil kunne vælge 6 ugers uddannelse, der giver mening.
"Det her er en katastrofe. De lukker for alle de gode kurser, så folk ikke kan få et arbejde. Jeg har altid haft arbejde. Alle mine kurser og certifikater kommer fra AMU-centre. Hvis en arbejdsgiver har to ledige at vælge imellem, så vil han tage den ledige med kurset", siger René Juul Christensen.

Folk ender på bistand

Han har efterfølgende studeret listen over 'forbudte' kurser nøje.
"Det var godt, at jeg sad ned, da jeg så listen. Det er de kurser, som folk har brug for, som de lukker", siger han og fortsætter efter en kort pause:
"Samtidig har regeringen halveret dagpengeperioden. Efter to år kommer folk på bistandshjælp. Jeg har altid haft arbejde blandt andet på grund af de AMU-kurser, jeg har taget. Fremover er det ikke muligt for de ledige. Jeg er så rystet".

null

Publiceret 11 January 2011 14:02