Debat:

Fej for din egen dør Bent Hansen

Af Bent Andersen, Dansk Folkeparti, Havnevej 53, Grenaa:

"Socialdemokrat og formand for Region Midt Bent Hansen, frembruser med beskyldninger mod Dansk Folkepartis MF Hans Kristian Skibby om, at han er direkte skyld i, at der i Region Midt mangler 190. mio. kr., og man som følge deraf må nedskære, så man til eksempel her i Norddjurs og Grenaa må vinke farvel til vor akutte lægeambulance og sengepladserne på Grenaa Sygehus.

Det viser kun, at socialdemokrat Bent Hansen som leder af Region Midt er helt uduelig og uden mandsmod til at sige, at han helt bevidst har brugt penge, han ikke har haft til sin rådighed. Helt præcis har Bent Hansen i år 2009 og 2010 lavet et budget ud over de penge, der var i kassen. Fakta er, at Danske Regioner ikke kunne blive enige om en fordelingsændring af de midler, Folketinget har bevilget som bloktilskud. I dette forum besluttede man, at det problem måtte Indenrigsministeren løse og ikke selv indgå en fornuftig aftale med specielt Region Hovedstaden som er den region som har vundet mest på fejlen.

Bent Hansen ved, han har dummet sig, men det må ikke komme ud til vælgerne, derfor beskylder han nu Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby for at løbe fra sit ansvar vel vidende, at denne kun har været med til at bevilge grundbeløbet til regionerne og i øvrigt har talt for Region Midt's sag ved at støtte udtalelserne fra den daværende sundhedsminister Jacob Axel Nielsen om at der skulle gennemføres en bloktilskudsændring.

Den ændring arbejder DF stadigvæk for, men vi må have regeringen og Danske regioner (hvor selv samme Bent Hansen er formand) aktivt med ind i kampen. Derfor Bent Hansen, du bliver nødt til at erkende, at du har brugt penge vel vidende, at du ikke havde dem til rådighed. Du og Socialdemokratiet alene er skyld i de nedskæringer, du nu bringer for dagen, og Dansk Folkeparti og MF Hans Kristian Skibby er således derfor helt sagesløse."

Publiceret 11 January 2011 17:55