AMU-centrenes kurser er direkte kompetencegivende. Ledige har hidtil kunnet tage f.eks. kørekort til bus som 6 ugers selvvalgt udannelse.

AMU-centrenes kurser er direkte kompetencegivende. Ledige har hidtil kunnet tage f.eks. kørekort til bus som 6 ugers selvvalgt udannelse.

Prisloft er bombe under AMU-systemet

Finanslovens forringelse af de lediges ret til seks ugers selvvalgt uddannelse koster fyringer

Af
Af Nicole Wolter

Som følge af finansloven for 2011 er der over nytåret indført et prisloft over lediges ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse.
Over 300 AMU-kurser, der retter sig mod ufaglærte inden for transport, bygge- og anlægsbranchen og industrien, er dermed blevet for dyre til 6 ugers selvvalgt uddannelse.
Og det kommer til at koste fyringer hos AMU-centrene.
Hos Tradium, der blandt andet omfatter Transportuddannelsescenter Djursland, er ledelsen allerede begyndt at kridte skoene.
Det fortæller uddannelseschef Lone Beck Sønderby.
"Vi har endnu ikke det fulde overblik, men det får uden tvivl personalemæssige konsekvenser. Vi forventer en omsætningsnedgang i omegnen af 30 procent på f.eks. området ekstern transport", siger hun.

Går ud over de ledige

Prisloftet, der er på 3.500 kr. pr. uge (ekskl. moms), kommer også til at betyde, at der bliver oprettet færre hold.
"Hvor vi tidligere havde tyve hold, forventer vi nu fem, og det kan få den konsekvens, at der kan blive ventetid", siger Lona Beck Sønderby.

Publiceret 11 January 2011 11:40