Chokbølger efter at region sparer akutlægebil

Borgerforeningen Mols opfordrer til fælles front på Djursland i kampen mod besparelser på sygehusområdet.

Af
Af Martin Schultz

Forslaget om at spare akutlægebilen på Djursland og fjerne udrykningsordningen på Mols sender chokbølger gennem lokalsamfundet.
”Sikkerheden og trygheden bliver forringet for borgerne på hele Djursland,” siger Jørgen Ørgård, som er formand for Borgerforeningen Mols og Distriktsrådet for Mols og Helgenæs.
Borgerforeningen Mols er gået forrest kampen for at bevare det præhospitale beredskab på Mols og Helgenæs, der som yderområder har været særligt udsatte.
Regionspolitikere lovede sidste år, at akutlægebilen skulle tilbage til Kolind.
”Den kamp var forgæves. Nu kan det hele være fjernet med et enkelt greb,” siger Jørgen Ørgård om de spareforslag, som politikerne skal tage beslutning om indenfor de kommende uger.
Forslagene er i høring hos medarbejderne frem til 17. januar. Politikerne forventes at træffe den endelige beslutning i Regionsrådet 23. februar.

Besparelser er et paradox

Der er ikke lang tid at kæmpe i, og Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols opfordrer både Norddjurs og Syddjurs kommuner om at gå sammen med borgerne for at få størst mulig slagkraft i modstanden mod besparelserne.
”Det er det største paradoks. Med den ene hånd giver regionen støtte til udviklingen af landdistrikterne, og med den anden hånd afvikler man de kernefunktioner, som skal få folk til at bosætte sig på landet,” siger Jørgen Ørgård.

Problemer i yderområderne

Ifølge Jørgen Ørgård bliver yderområderne gang på gang tabere. Blandt andet er der stadig problemer med mobildækningen på Mols.
”Ambulancerne kan ikke stå i kontakt med hospitalet under udrykninger, for de taber forbindelsen når de kører gennem Femmøller og Egens,” siger Jørgen Ørgård.
Også besparelserne på den kollektive trafik gjorde ondt på Mols og Helgenæs.
”Nu er der varslet 25 procents besparelser på snerydningen og det kommer også til at gå hårdt ud over molboer og helboer.

null

Publiceret 11 January 2011 14:15