Debat:

Borgerligt ombud gælder ikke for de 65 årige

Af Jens Fisker - Råby - 8970 Havndal:

"Det er ikke muligt at blive domsmand hvis man indenfor de næste 5 år fylder 70 år.

Og det er ganske vist. Hvis man er født i 1945 kan man ikke varetage eller søge om et borgerligt ombud. Det er diskrimination så det batter. Altså som 65 årig er man sat udenfor indflydelse på retsstaten ved at blive frataget retten til at deltage i dets funktioner. og det syntes mit parti S, som traditionen tro opfordrer deres medlemmer til at søge, er helt i orden. Selv  ældresagen synes åbenbart, at det er OK. Og det er rigtigt uklogt, hvis man vil høre min mening.

Den erfaring og fornuft, der sædvanligvis knytter sig til det at blive ældre, relaterer sig til livet og ikke til uddannelsen. Selvom man ikke har en fin uddannelse har man i sagens natur den viden der binder sig til livet ved at have levet længere. Man har muligheden for at påpege præcedens i mange ting undervejs ved at skue tilbage over rigtig meget historie og kan eksponere de fejltagelser som man i tiden har gjort sig, ved at man ved selvsyn kan berette om idioternes omgang med fornuften i tiden op til nu, herunder også retsbevidstheden.

Mit parti og ældresagen har jeg orienteret og de mener at det er ganske fornuftigt. Hvad er det for en misforstået ungdomskultur man her understøtter. Det ville med al den debat om længere tid på arbejdsmarkedet og længere liv , være ulogisk hvis denne lov ikke skulle laves om.
Se så at komme igang med at udbedre dette hul i hovedet.- Lad os nu være valgbare til vi er 70. - Det er man til folketinget og Regionerne."

Publiceret 09 January 2011 17:03