Der er borgermøder om de planlagte vindmølleprojekter i Skiffard og Kærende i denne uge. Mandag i Skiffard Forsamlingshus og onsdag i mødelokalet på Ny Ryomgård.

Der er borgermøder om de planlagte vindmølleprojekter i Skiffard og Kærende i denne uge. Mandag i Skiffard Forsamlingshus og onsdag i mødelokalet på Ny Ryomgård.

Kan borgerne få vinden til at vende?

De bliver en sejtrækker af de store, hvis borgerne på denne uges borgermøder om vindmøller i Skiffard og Kærende skal få politikerne til at vende rundt på en tallerken

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vind- og vejrhaner, hør hvor højt de galer," sang Sebastian for mange år siden i en kommentar til datidens politiske debat.
Syddjurs Kommune vil opstille vindmøller ved Skaføgaard, Skiffard og Kærende. Det blev meldt ud i Kommuneplanen, der blev vedtaget af det gamle byråd, enstemmigt, i december 2009.
Nu er planerne så langt fremme, at lokalplaner og VVM-redegørelser er sendt ud i offentlig høring, og på forhånd har et overvældende politisk flertal tilkendegivet, at der nærmest skal revolutionerende nyt på bordet, før flertallet ændrer opfattelse af, at der hver af de tre nævnte steder skal placeres tre store vindmøller, der nærmer sig Himmelbjerget i højde.
Kun Dansk Folkepartis Per Dalgaard og Socialdemokratiets Anette Quist Busk vil ikke være med til at placere vindmøller på landjorden. Desuden vil Socialdemokratiets Ole Bollesen afvente, hvad borgerne kan smide på bordet af gode argumenter, der kan overbevise ham om, at Syddjurs ikke skal hoppe med på den galej.
Debatten på denne uges borgermøder, mandag aften i Skiffard i det lokale forsamlingshus, og onsdag aften på Ny Ryomgård i gårdens mødelokale, bliver støjmæssigt ikke af den lavfrekvente slags.
Borgergruppen mod vindmøller i Kærende har markeret sig forlængst med kritiske røster, medens modstanden i Skiffard også er begyndt at få mæle.
Begge aftener begynder møderne klokken 19.

Undren over valg af Ny Ryomgård

Borgergruppen til modstand mod vindmøller i Kærende, der i parantes bemærket ikke er modstandere af vindenergi, men blot placeringen af 130 meter høje vindmøller i den lille landsby, undrer sig over, at Syddjurs Kommune har valgt Ny Ryomgård som mødested for borgermødet.
Ny Ryomgård og indehaver Michael Kjeldsen har store privatøkonomiske interesserer i vindmølleprojektet, fordi det er på hans jord i Kærende, at de tre vindmøller eventuelt skal opstilles.
Det vil PUK-udvalgsformand Jesper Mathiesen (S) sikkert give en god forklaring på før mødestart onsdag aften.

Netop forsamlingshusenes ve og vel har jo politikernes interesse, så hvorfor Attrup Forsamlingshus ikke er valgt til borgermødet, må det næsten være obligatorisk at få et politiker-svar på som optakt til mødet.

null

Publiceret 09 January 2011 17:06