Inge Birkeholm i den tidligere retssal, der indrettes til hip læsesal.

Inge Birkeholm i den tidligere retssal, der indrettes til hip læsesal.

Hornslet Bibliotek lukker i fem uger

Det sidste nøk i forbindelse med ombygningen af Hornslet Bibliotek kræver at biblioteket lukker i en periode

Af
Anette Bonde

Siden efteråret har der været tryk på i det tidligere tinghus ved siden af biblioteket i Hornslet. Håndværkere har muret, malet, installeret og makket, og 24. februar slås dørene op til et nyt og udvidet bibliotek.

Inge Birkeholm, souschef i Syddjurs Biblioteker og daglig leder i bibliotekerne i Hornslet og Rønde, glæder sig. Det er åregamle ønsker om et større bibliotek i Hornslet, der nu går i opfyldelse.

Det eneste minus, hun kan komme i tanke om for indeværende, er at biblioteket er nødt til at holde lukket i fem uger op til åbningen. Der venter et større puslespil med at flytte bøger, reoler og andre materialer i takt med at håndværkerne bliver færdige.

Fra 630 kvm til 930

Med inddragelsen af det tidligere tinghus får biblioteket ekstra 300 kvadratmeter at gøre godt med.
I den gamle del bliver der blandt andet ekspedition, en ny og større børneafdeling samt flere musik-materialer. I den nye indrettes der blandt andet voksenudlån af skønlitteratur, personalerum og mødelokaler med køkkenfaciliteter, som borgerne kan låne. Desuden bliver der en slags coffee-shop, som Inge Birkhom har store forventninger til.

"Vi indretter læsesal i den tidligere retssal. Man kan trække kaffe og lignende i en automat, og så bliver der mulighed for at sidde og læse de nyeste aviser og tidsskrifter."

Hun tilføjer, at rummet bliver helt unikt. Tinghuset er en fredet bygning, så ombygning og indretning er sket i tæt samarbejde med Kulturarvsstyrelsen. Indretningsarkitekt Mette Milling har løst opgaven til ug, siger Inge Birkeholm.

Kulturelle arrangementer

I de nye og større rammer bliver der mulighed for at gøre mere ud af kulturelle arrangementer, end der har været hidtil. Det bliver for eksempel diverse arrangementer og løbende udstillinger. Mange af dem vil ske i samarbejde med Rosenholm Egnsarkiv, som fortsat vil have til huse i det gamle tinghus.

I den første måneds tid efter genåbningen vil der blive afholdt en del markeringer, hvor forskellige interessegrupper inviteres ind og præsenteres for de muligheder, biblioteket rummer.

Den gamle rundbueåbning i muren ud til Tinghusparken har fået glas i.

Den gamle rundbueåbning i muren ud til Tinghusparken har fået glas i.

Hornslet Bibliotek lukker torsdag 20. januar. Åbner igen torsdag 24. februar. I denne periode kan man besøge bogbussen, der fredagene 28. januar samt 4.,11. og 18. februar klokken 11-16 kommer og holder ved biblioteket.

Publiceret 08 January 2011 09:00