De mindste elever strømmer til Ugelbølle Friskole

Ugelbølle Friskole håber på fuldt hus til opstart med to spor i 0. klasse

Af
Af Martin Schultz

Interessen for at sætte sine børn i den nye friskole i Ugelbølle lever op til bestyrelsens mest optimistiske forventninger.
Efter at skoleleder Michael Kjær har holdt samtaler med alle de forældre, hvis børn starter i 0. klasse til august, er foreløbig 36 børn indskrevet til at blive elever på Ugelbølle Friskole.
”Når de andre skoler har haft indskrivning af nye elever omkring 1. februar, har vi nok et mere sikkert tal på hvor mange vi starter med i 0. klasse. Vi kan dog maksimalt optage 44 elever,” siger Michael Kjær.
De nye elever møder allerede ind på Ugelbølle Friskole til april for at følge ordningen med ”tidlig SFO” i Syddjurs Kommune.

Engelsk for alle en succes

Samtidig kan Ugelbølle Friskole konstatere, at der er stor interesse for skolens projekt med engelsk fra 0. klasse. Det tiltrækker også elever udenfor det helt nære lokalområde.
”Mange forældre har valgt netop Ugelbølle, fordi der bliver undervist i engelsk fra 0. klasse,” fortæller bestyrelsesmedlem Christina Busk, som er blandt initiativtagerne til en mulig international linie på skolen på et senere tidspunkt.

170 elever til august

Ifølge skoleleder Michael Kjær hører og bruger eleverne i forvejen engelsk i deres hverdag.
”Vi tænker internationalt og sætter fokus på det sprog, som breder sig mere og mere. Vi vil godt give vores elever et forspring på dette område,” siger Michael Kjær.
Ugelbølle Friskole startede i august 2010 med 127 elever. Siden er syv nye elever kommet til og med den store tilgang af nye elever forventes elevtallet at være 170 elever til det nye skoleårs start.
Ugelbølle Skole bygger sin egen nye skole på en grund ved Ryomvej. Finansieringen og lokalplanen er på plads.
”Byggeriet kommer i udbud i foråret. Vi håber at være færdige med den nye skole i april 2012,” siger Michael Kjær.

Publiceret 07 January 2011 08:43