Ole Bjerregaards 25 år i lokalpolitik markeres ved en reception fredag på rådhuset i Ebeltoft fra klokken 13 til 16.

Ole Bjerregaards 25 år i lokalpolitik markeres ved en reception fredag på rådhuset i Ebeltoft fra klokken 13 til 16.

Borgmestre forgår - Bjerregaard består

Ole Bjerregaard meldte sig allerede som 16-årig under fanerne hos Venstres Ungdom, men den politiske karriere tog først fart for alvor, da han flyttede til Ebeltoft og blev valgt ind i byrådet. Det er 25 år siden

Af
Af Lars Norman Thomsen

Borgmester har han aldrig været, men til gengæld har han fungeret i byrådet under otte af slagsen, Venstres byrådsmedlem i Syddjurs, Ole Bjerregaard, 64.

Ved årsskiftet var det 25 år siden, at han første gang bænkede sig i en byrådssal, og han har formået at holde stolen varm lige siden.

Ole Bjerregaard startede i byrådet i 1986 i Ebeltoft Kommune på en Borgerliste, som Venstre tog initiativ til at opstille.

Da Venstrelisten blev en realitet, har Ole Bjerregaard alle årene været at finde på den.

Venstre har altid været hans parti. Allerede som 16-årig ung knøs i landsbyen Storring ved Galten, hvor han er født og opvokset, meldte han sig ind hos Venstres Ungdom.

"Det har nok været høstballerne, som Venstres Ungdom arrangerede, der fik mig til at gøre det," griner Ole Bjerregaard.

Da uddannelsen som politibetjent var i hus, arbejdede han i nogle år på Sjælland, inden han i fem år, 1975 - 80, viste sig i politiuniform i Fredericia.

Ebeltoft i 1980

På kanten til 80'erne flyttede Ole Bjerregaard og familien til Ebeltoft, hvor politimanden havde fået nyt job.

Her blev han hurtigt en del nærmiljøet og formand for skolenævnet, som det hed dengang, på Skelhøjeskolen. Skoleinspektøren hed Jørgen Ørgaard, selv aktiv lokalpolitiker omkring Borgerlisten - som han fortsat er det i 2011, dog fra en lidt mere tilbagetrukket position.

Derfor var der ikke langt til lokalpolitik for Ole Bjerregaard, der opstillede første gang til Ebeltoft Byråd i 1981 og vist manglede blot syv stemmer for at blive valgt.

De var der i 1985, og har været det siden.

Som nyvalgt blev han formand for Teknik og Miljøudvalget. De følgende perioder var han medlem af Teknik- og Miljøudvalget indtil 2009, og de 15 år som formand for udvalget.

I den nuværende periode i Syddjurs Kommune er han medlem af både Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet og Udvalget for plan, udvikling og kultur.

"Jeg blev meget bidt af det politiske arbejde og hele det miljø, hvor der træffes beslutninger," forklarer Ole Bjerregaard.

"I takt med, at man får mere og mere erfaring, bliver lysten til at fortsætte også større, og jeg vil ikke afvise, at jeg genopstiller igen i 2013."


Politimand på deltid

Det politiske arbejde fyldte fra starten meget i politimandens arbejdsuge.

"Jeg havde en aftale med politiet om, at jeg blev trukket for den tid, som jeg brugte på politisk arbejde i tidsrummet fra klokken 8 til 16, og det var tæt på 25 procent. Hertil kom så aftenmøderne," husker Ole Bjerregaard, der stoppede som politiassistent med udgangen af 2008.

Han er dog fortsat ansat 12 timer om ugen ved lokalpolitiet. Det bliver han foreløbig ved med et år endnu.

Timerne bruges enten i paskontrollen i Aarhus Lufthavn eller på landevejen, hvor han jævnligt kører med unge mennesker fra lukkede institutioner på Djursland, der skal i retten.

Politiske fikspunkter

I Ole Bjerregaards tid som byrådspolitiker har han været på tæt hold af en række afgørende beslutninger, som han vil vægte højt, når det politiske testamente engang skal skrives: 

bygningen af 15 kommunale møller på molen ved Færgehavnen – et pilotprojekt med at bygge møller til vands, som gav genlyd over hele landet.

Bygningen af det første store betalingshospital,  etableringen af Den europæiske Filmhøjskole, Fregattens doksætning og restaurering, for ikke at tale om Garveriets og Maltfabrikkens driftsophør, og byudvikling på land og by i de år, hvor der virkelig skete udvikling med hurtige skridt.

Foreningsmenneske

Privat er han gift med Pia Bjerregaard og har tidligere været gift med Inge Tungelund i en lang periode.

I fritiden har han været aktiv som håndboldtræner i 20 år og er i dag formand for Ebeltoft Skiklub.

Ole Bjerregaards 25 års jubilæum markeres ved en reception på rådhuset i Ebeltoft fredag 7. januar. Fra klokken 13 til 16 bliver der lejlighed til at ønske tillykke.

Publiceret 06 January 2011 15:28